1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. At-Çek Balık Avı Festivali 16 Aralık’ta
At-Çek Balık Avı Festivali 16 Aralık’ta

At-Çek Balık Avı Festivali 16 Aralık’ta

Aliağa, bu yıl ikinci kez ‘At-Çek Balık Avı Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Ağapark’ta iki gün sürecek ödüllü yarışma 16-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

A+A-

Aliağa, bu yıl ikinci kez düzenlenecek ‘At-Çek Balık Avı Festivali’ 16 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’te başlayacak yarışma 17 Aralık Pazar günü saat 10.00’da düzenlenecek olan ödül töreni ile son bulacak. Aliağa Belediyesi’nin öncülüğündeki yarışmaya SALT, APNEA ve CAGLARAV destek verecek. Yarışmaya katılım 200 kişi ile sınırlı olacak. Yarışmaya katılmak isteyenler detaylı bilgilere 0533 245 1093 numaralı telefonu arayarak ulaşabilecekler. Ayrıca katılımcılar için İZBAN Aliağa’dan Ağapark’a ring seferleri de yapılacak.

Yoğun katılımın olması beklenen yarışmada, amatör olta balıkçılığının tanıtılması, sürdürülebilir avcılık ruhu kapsamında yakala-bırak alışkanlığının kazandırılması ve amatör balıkçılığın bir dalı olan spin (at-çek) avcılığının sevdirilmesi amaçlanıyor.

Yarışma kültürü anlayışını geliştirmeyi de hedefleyen etkinlik, Su Ürünleri Yönetmeliği ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Hükümlerine göre yapılacak. Yarışma spin avcılık kategorisinde yapılacak ve avlanacak balıklarda tebliğe uygunluk şartı aranacak. Yarışmacılar kıyıya dik olarak atış yapacak ve her yarışmacı kepçe bulunduracak.

festival.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 8089 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.