1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Ateş eden yelkenli maket gemi
Ateş eden yelkenli maket gemi

Ateş eden yelkenli maket gemi

Zonguldak'ta yıllardır gemi modelciliği yapan Kadri Dilmen, Kabotaj Bayramı nedeniyle ateş eden maket gemisini havuzda yüzdürdü.

A+A-

Zonguldak'ta yıllardır gemi modelciliği yapan Kadri Dilmen, Kabotaj Bayramı nedeniyle ateş eden maket gemisini havuzda yüzdürdü.

Zonguldak'ta yıllardır gemi modelciliği yapan Kadri Dilmen, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Kilimli beldesinde yaptığı maket gemileri havuzda yüzdürdü. Bir deniz altı ve ateş eden yelkenli gemi yapan Kadri Dilmen, havuzda gösteri yaptı. Ateş eden yelkenli gemiyi 3 ay gibi kısa bir sürede yaptığını belirten Dilmen, daha önce de böyle bir gemi yaptığını ve onunla Avrupa'da yarışmaya katılarak Avrupa şampiyonu olduğunu söyledi. Şampiyonluk yaşadığı gemiyi sattığını belirten Dilmen, "8 yaşından beri ağaç işleri ile uğraşıyorum. Bu işi de uzun zamandır yapıyorum. Bu benim hobim artık. İki oğlum var onlarda bu işi yapıyor. Hatta oğlumun teki kaptan. Daha önce 4 ayda böyle bir gemi yapmıştım. Sonunla Avrupa şampiyonu oldum ve sattım. Daha sonra bu gemiyi yapmaya başladım. Bunu da kendi rekorumu kırarak 3 ayda tamamladım. Bu ateş ediyor, uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor. Yelkenlerini saçıp öylede gidebiliyor" dedi.

Yaptığı ateş eden yelkenli gemini önce kontrollerini yapan Dilmen, daha sonra gemideki küçük toplara barut yerleştirdi. Hazırlık işlemlerinin tamamlanmasının ardından Dilmen, maket gemiyi havuza indirdi. Uzaktan kumanda ile kontrol ettiği gemiyi biraz yüzdüren Dilmen daha sonra barut doldurduğu 8 adet topu ateşledi. Topları ateşlemesinin ardından gösteri sona erdi.

 

Medya73

Bu haber toplam 1329 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.