1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Atina'dan Türkiye'ye küstah tehdit
Atina'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Atina'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, Kardak açıklarında Türk-Yunan botlarının çarpışmasıyla ilgili ''Kırmızı çizgiyi aştı'' dedi.

A+A-

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas ve hükümet sözcüsü, benzer bir olayda Yunan tarafının artık barışçı davranış sergilemeyeceğini söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, Alfa TV'ye verdiği mülakatta, daha önce Türkiye ile Yunanistan'ın savaşın eşiğine geldiği Kardak kayalıklarında iki ülkenin sahil güvenlik botlarının çarpışması olayıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

KÜSTAH TEHDİT

Bunun Atina'nın kırmızı çizgisine dokunduğunu ve hatta bazı bakımlarından kırmızı çizgiyi aştığını söyleyen Kocyas, böyle bir olayın tekrarlanması halinde Yunan tarafının artık barışçı davranış sergilemeyeceğini söyledi.

'Gavdos' isimli sahil güvenlik botu için hukuk incelemesinin ardından Türkiye'ye tazminat davası açabilecekleri tehdidini de savuran Yunan Dışişleri Bakanı, "Atina’nın böyle bir hakkı olduğu sonucuna varılırsa uluslararası hukuk gereği böyle bir adımı atmaktan mutluluk duyarız" ifadesini kullandı. Kocyas, Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya yanıt vermedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 6035 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.