1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. "Av yasağı tekrardan düzenlenmeli"
"Av yasağı tekrardan düzenlenmeli"

"Av yasağı tekrardan düzenlenmeli"

Ege Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, “Sadece İzmir’in günlük 100 bin eurosu ithal balığa gidiyor” dedi

A+A-

Av yasağının kalkacağı 1 Eylül'ü bekleyen Egeli balıkçılardan, bir kez daha "Artık yeter. Yasak dönemleri yeniden düzenlensin" çağrısı geldi. "Biz yasak nedeniyle elimiz kolumuz bağlı otururken Yunan balıkçılar bizim sularımızda tuttukları balıkları bize euro ile satıyor" diyen Ege Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, "Sadece İzmir'in günlük 100 bin eurosu (330 bin TL) ithal balığa gidiyor" dedi.

"Yumurtlama dönemine göre belirlensin" 

Türkiye'de de av yasağının Yunanistan'da olduğu gibi balık çeşitlerinin yumurtlama dönemlerine göre yeniden düzenlenmesinin artık şart olduğunu dile getiren Aksoy, "Bizim bilim adamlarımız hangi balığın ne zaman yumurtladığını bilemiyor mu? Bizim balıkçımız anlamıyor mu? Neden bize bu eziyet çektiriliyor" dedi. "Yazın yasak nedeniyle 4.5 ay balık avlayamadığımız için insanlar kışın tutulan balığı yemek zorunda kalıyor" diyen Aksoy, "Stoklar yetersiz olduğu için Yunanistan'dan euro ile balık alıyoruz. Yunanistan'da bu yasaklar balıkların yumurtlama dönemlerine göre değişiyor. Bunları tespit etmişler ve 12 ay balıkçılık yapıyorlar" dedi.

'Üniversitelerle çalışma yapalım'

Yunan balıkçıların Türkiye'ye sattıkları balığın önemli bir kısmını da yine Türk sularında tuttuğunu belirten Aksoy, "Hep söyledik, kendi balığımızı Yunanistan'dan alıyoruz. Biz bakarken onlar geliyor, Ege Denizi'nden toplayıp bize satıyor. Bu nedenle Türkiye'nin kasasından milyonlarca euro çıkıyor. Sadece İzmir'in günlük 100 bin eurosu ithal balığa gidiyor. Av yasakları yumurtlama dönemlerine göre düzenlense ithalata bu kadar para kaptırmayız. Bununla ilgili üniversitelerle birlikte çalışma yapalım" dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3525 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.