1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Avrupalı armatörler anlaşmadan memnun
Avrupalı armatörler anlaşmadan memnun

Avrupalı armatörler anlaşmadan memnun

Avrupalı armatörlerin, AB ile Kanada arasında 7 yıl süren müzakerelerin ardından imzalanan ve denizcilik sektörüne geniş ölçüde fayda sağlayacağı belirtilen Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması’ndan memnuniyet duyduğu belirtildi.

A+A-

Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması (Comprehensive Economic and Trade Agreement – CETA) Avrupalı armatörleri memnun etti. Avrupa Topluluğu Armatörler Birliği (ECSA) Genel Sekreteri Patrick Verhoeven, “Daha fazla ve daha kolay yapılan ticaret, daha çok ve daha iyi deniz taşımacılığı faaliyetleri anlamına geliyor. Anlaşma, uluslararası deniz taşımacılığı hizmetleri bakımından serbest piyasa erişimini sağlıyor. Anlaşma ayrıca, bazı fider (feeder) hizmetlerini, boş konteynerlerin taşınmasını ve tarama hizmetlerini şarta bağlı olarak serbest piyasaya açan ilk anlaşmalardan biridir. Bunlar müzakerecilerin elde ettiği önemli başarılar olup, az sayıdaki bazı durumlar dışında neredeyse tamamen serbest olan AB piyasası göz önünde tutulduğunda, AB ve Kanada’yı daha adil ve benzer piyasa koşullarına yaklaştırıyor” dedi.

ECSA, devam eden diğer serbest ticaret müzakerelerinin de karşılıklı faydaya dayanan benzer şekillerde sona ermesini umuyor.  Deniz taşımacılığı bugün dünya çapındaki küresel ticaretin %80’inden fazlasını üstleniyor. CETA, TTIP ve TİSA gibi serbest ticaret anlaşmalarının denizcilik şirketleri ve diğer ortaklar için daha iyi ve daha güvenilir bir ortam yaratacağı belirtiliyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2161 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.