1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Avrupa'nın en iyi tekneleri seçildi
Avrupa'nın en iyi tekneleri seçildi

Avrupa'nın en iyi tekneleri seçildi

Her yıl denizlere açılan 100'e yakın tekne, ödül peşinde koşuyor. Yılın ilk ödülü Düsseldorf'ta verildi. Avrupa'nın en iyi tekneleri seçildi. 'European Yacht of the Year-Yılın Avrupalı Teknesi', 4 ayrı daldaki ödülleri dağıttı.

A+A-

Her yıl denizlere açılan 100'e yakın tekne, ödül peşinde koşuyor. Yılın ilk ödülü Düsseldorf'ta verildi. Avrupa'nın en iyi tekneleri seçildi. 'European Yacht of the Year-Yılın Avrupalı Teknesi', 4 ayrı daldaki ödülleri dağıttı.

Avrupalı çok sayıda tekne üreticisinin gözü her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Ocak'ta başlayan Duesseldorf Boat Show'da. Fuar daha doğrusu tekne üreticilerinin gösterisine sahne olan bu etkinlik, dün sona erdi.

Düsseldorf'u farklı kılan fuarın ikinci günü açıklanan 'Yılın Avrupalı Teknesi' ödülleri. Tüm üreticiler, medya ve sektör bu ödülleri bekliyor. Bu yıl da büyük bir törenle farklı kategorilerde yapılan elemede 'Avrupa'nın yıldızları' seçildi. Avrupa'da her yıl yaklaşık olarak 100 yeni yat pazara çıkıyor. Bu yatların kıyasıya yarıştığı Dusseldorf'ta 70'e yakın yat yarışmak üzere başvuruda bulundu. Jürinin yaptığı değerlendirmede 4 ayrı kategoride 5 yat finalist olarak açıklanmıştı. Jüri değerlendirmesinde performans, konfor, inşaat kalitesi, fiyat-performans oranı, tasarım ve satış önerilerine göre değerlendirme yaptı.

Yapılan incelemenin ardından şu yatlar ödüle kavuştu:

Aile gezi tekneleri: Bavaria Cruiser 45, Beneteau Oceanis 58, Comet 26, Hanse 445, Sun Odyssey 409.

Bu kategorinin birincisi Sun Odyssey 409 oldu.

Performans gezi tekneleri: Azuree 40, Dehler 32, Elan 350, First 30, JPK 1010. Birincisi, Elan 350.

Lüks gezi tekneleri: Contest 57CS, Nordship 350 DS, Sirius 35 DS, Sunbeam 42.1, XC-38: A. Birinci XC-38.

Özel yatlar: Corsaire 750 Dash, J 95, Saffier 23, Knierim P33, M 34. Birinci, Saffier 23.

Lüksün Birincisi Xc 38
X-Yachts imzası taşıyan lüks gezi teknelerinin lideri olarak seçilen XC 38, serinin dördüncü yatı olarak inşa edildi. Şirket geçen yıl da XC 45 ile bu kategoride ödül kazanmıştı. Fabrika teslim fiyatı (vergiler hariç) 282 bin Euro olan bu ödüllü teknenin boyu 11,58 metre.

En Özeli Saffıer 23
Saffier 23, hem arkadaşlar ve aile ile keyifli bir yelken turu için hem de yarış için ideal bir tekne. 6 kişinin konaklayabildiği teknede oldukça ergonomik bir tasarım kullanılmış, 'bu kadar kişi nasıl sığacak' diyenleri hayal kırıklığına uğratıyor. Yelkeni tercih etmeyenler için de güçlü bir motoru var, hatta elektrikli motor kullanılmış.

Küçük Ama Hızlı
Jüri, Elan 350'nin performans ile konfor arasındaki dengesini kusursuz olarak nitelendirdi. 10 metrelik bu küçük ama işlevsel tekneyi Adriyatik'te test eden uzmanlar, sonucu 'sansasyonel' olarak nitelendirmişti. Fiyatı 100 bin Euro'dan başlıyor.

Ailelere Özel
Aile gezi tekneleri kategorisinde ipi göğüsleyen Sun Odyssey 409, 2011 sezonu için Jeanneau tarafından üretilen özel bir yelkenli. Teknenin yeni güverte ve yelken planı, hızın yanı sıra kolay kullanım fırsatı da sunuyor. Philippe Briand tarafından tasarlanan teknenin dengesi güçlendirildi ve kıç kamaralar genişletildi. 3 kabin ve 2 tuvalet opsiyonu da bulunan Sun Odyssey'yi sipariş ettiğinizde mobilya ve kumaşları da seçebiliyorsunuz.

Virahaber

Bu haber toplam 1370 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.