
AVS Global, Sera Gazı Emisyonlarının Ölçümü ve Raporlanması İçin Marine ETS ile İş Birliği Başlattı
AVS Global, grup şirketlerinin kurumsal sera gazı emisyonlarının ölçülmesi ve raporlanmasına yönelik Marine ETS Limited ile iş birliği anlaşması imzaladı.
AVS Global, grup şirketlerinin kurumsal sera gazı emisyonlarının ölçülmesi ve raporlanmasına yönelik Marine ETS Limited ile iş birliği anlaşması imzaladı.
Gerçekleştirilen toplantı ve imza töreninde Marine ETS Managing Director Tuğçe Ustamehmetoğlu ve Business Development Manager Hatice Erdoğan ile AVS Global ekibi bir araya geldi. Görüşmeler kapsamında çalışmanın kapsamı, organizasyon ve raporlama sınırları, veri toplama süreçleri ve Scope 1, Scope 2 ve Scope 3 emisyonlarının hesaplanmasına ilişkin yol haritası değerlendirildi.
İş birliği kapsamında AVS Global grup şirketlerinin faaliyetlerinden kaynaklanan emisyon verileri sistematik olarak ele alınacak; doğrudan emisyonlar, satın alınan enerji kaynaklı emisyonlar ve değer zincirindeki diğer dolaylı emisyonlar ilgili standartlar doğrultusunda hesaplanarak kurumsal sera gazı envanteri oluşturulacak.
Çalışmanın ilerleyen aşamalarında verilerin analiz edilmesi, emisyon kaynaklarının değerlendirilmesi ve kurumsal sera gazı raporunun hazırlanması hedefleniyor. Böylece AVS Global, çevresel performansını ölçülebilir veriler üzerinden takip ederek gelecekteki sürdürülebilirlik çalışmalarına daha güçlü bir veri altyapısı kazandıracak.
AVS Global HSEQ Akşen Ataseven, iş birliğine ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“AVS Global olarak faaliyetlerimizin çevresel etkilerini daha etkin şekilde ölçmek, izlemek ve yönetmek amacıyla sürdürülebilirlik çalışmalarımızı sürekli geliştiriyoruz. Marine ETS ile başlattığımız bu çalışma sayesinde sera gazı emisyonlarımızı sistematik ve ölçülebilir bir yapıda ele alarak çevresel performansımızı daha yakından takip edeceğiz. Sektörümüzün geleceğine yönelik sorumluluk almaya ve sürdürülebilirlik hedeflerimizi somut adımlarla desteklemeye devam edeceğiz.”























HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.