1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Ayaklanmalar dümen kırdırdı
Ayaklanmalar dümen kırdırdı

Ayaklanmalar dümen kırdırdı

Avrupalı kruvaziyer şirketleri Kuzey Afrika ülkelerindeki karışıklıklar nedeniyle rotalarını Türkiye'ye çevirdi. Avrupalı AIDA'nın 2 bin 500 yolcu kapasiteli yolcu gemileri Antalya'ya seferler düzenleyecek.

A+A-

Avrupalı kruvaziyer şirketleri Kuzey Afrika ülkelerindeki karışıklıklar nedeniyle rotalarını Türkiye'ye çevirdi. Avrupalı AIDA'nın 2 bin 500 yolcu kapasiteli yolcu gemileri Antalya'ya seferler düzenleyecek.

Antalya'da faaliyette bulunan gemi acentesi Ak-İş'in Yönetim Kurulu Başkanı Ata Küner, Avrupa'nın en büyük kruvaziyer şirketlerinden AIDA'nın 2 bin 200-2 bin 500 yolcu kapasiteli yeni yolcu gemilerinin bu yıl da Antalya'ya seferler düzenleyeceğini bildirdi. Geçen yıl Alman ağırlıklı olmak üzere bir çok ülkeden Antalya'ya turist taşıyan AIDA'nın, bu yıl 28 sefer yapacağını belirten Küner, kruvaziyer turizm şirketlerinin Mısır, Libya, Cezayir ve diğer Kuzey Afrika ülkelerindeki karışılıklıklar nedeniyle rotalarını Türkiye ve Antalya'ya çevirdiğini söyledi.

İngilizler ağırlıkta
Bu yıl kruvaziyer turizmin daha da zenginleşeceğini anlatan Küner, şöyle devam etti: 'Geçen yıl AIDA Alman ağırlıklı olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden orta ve üst gelir grubundan turistleri Antalya'ya getirmişti. Antalya limanı 'indi-bindi' limanı oldu. Bu yıl turist profili daha da zenginlenecek. Kruvaziyer gemilerde İngilizler ve Fransızlar da ağırlıklı olacak. Kuzey Afrika ülkelerindeki karışılıklar nedeniyle kruvaziyer şirketleri Türkiye'yi tercih etmeye başladı. Çünkü fiyatlarımız da Avrupa'ya göre çok uygun.'

200 bin turist bekleniyor
Küner, AIDA şirketinin gemileri dışında günü birlik çok sayıda yolcu gemisinin de Antalya'yı tercih edeceğini sözlerine ekledi. öYetkililer, kruvaziyer gemilerin bu yıl Antalya limanına 96 sefer yapacağını ve lüks yolcu gemileriyle bu yıl Antalya'ya 200 bin turistin gelmesini beklediklerini vurguladılar.

İki ayda 2 milyon turist geldi
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinden derlenen bilgiye göre, 2011 yılı Ocak-Şubat döneminde Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.52 artış gösterdi. Türkiye'ye bu dönemde gelen 2 milyon 55 bin 228 turistin 31 bin 759'unu günübirlikçiler oluşturdu. Türkiye'ye en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sırasıyla Almanya (yüzde 13.27), İran (yüzde 10.11), Bulgaristan (yüzde 8.45), Gürcistan (yüzde 6.96), Suriye (yüzde 6.12), Rusya (yüzde 4.98), Azerbaycan (yüzde 3.78), Yunanistan (yüzde 3.49), Fransa (yüzde 3.29), İngiltere (yüzde 2.93) oldu.

Yeni Şafak

Bu haber toplam 869 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.