1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Ayvalık açıklarında göçmen teknesi battı
Ayvalık açıklarında göçmen teknesi battı

Ayvalık açıklarında göçmen teknesi battı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmeye çalışan mültecilerin içinde bulunduğu tekne Ayvalık açıklarında battı. Kazada 2 kaçak göçmen öldü.

A+A-

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla Yunanistan'a gitmek isteyen kaçakların bulunduğu teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre biri çocuk 2 kişi öldü, 5 kişi kurtarıldı. Alınan bilgiye göre, Ayvalık Küçükköy sahilinden Yunanistan'ın Midili Adası'na yasa dışı yollarla gitmek isteyen kaçakların bulunduğu tekne, sabah saatlerinde alabora oldu.

Teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre biri çocuk 2 kişi öldü, 5 kişi ise balıkçılar ve sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Kurtarılan kişilerden birinin, teknede 8 kişinin bulunduğu ve bir kişinin kayıp olduğu yönündeki ifadesi üzerine arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Arama çalışmalarına, bir helikopter, bir uçak ve çok sayıda sahil güvenlik botuyla devam edildiği bildirildi.

Ölü sayısı 26'ya yükseldi

Bu arada İstanbul Rumeli  Feneri açıklarında geçtiğimiz pazartesi sabahı batan teknedeki kaçak göçmenlerden bir kadının cesedine ulaşıldı. Faciada ölü sayısı 26'ya yükselirken kayıp 11 kişiyi arama çalışması ise devam ediyor. 43 kişinin içinde bulunduğu teknenin batması sonrası 6 kişi de sağ kurtarılmıştı.

Cenazeler Afganistan'da

Tekne faciasında hayatını kaybeden Afgan vatandaşı 10 kişinin cesedi, bu sabah havayolu ile başkent Kabil'e gönderildi. 

Afganistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Şikip Mustağni, Türkiye’den kaçak olarak Romanya’ya geçerken, meydana gelen tekne faciasında hayatını kaybeden 25 kişiden 10’nun cesedinin bu sabah başkent Kabil’in Uluslararası Hamid Karazi Havalimanı'na getirildiğini kaydetti. Mustağni 10 cenazelerin memleketleri Herat'a gönderileceğini ifade etti. 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1356 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.