1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Ayvalık’ta tekne turlarına ilgi büyük
Ayvalık’ta tekne turlarına ilgi büyük

Ayvalık’ta tekne turlarına ilgi büyük

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde tatilciler, Tabiat Parkı bünyesindeki adalara düzenlenen günübirlik tekne turlarına ilgi gösterdi. İç turizmde önemli bir yer tutan Edremit Körfezi sahilleri de bayram tatilinde vatandaşların akınına uğradı.

A+A-

Türkiye’nin coğrafi olarak en büyük doğal parkı konumundaki Ayvalık Adaları Tabiat Parkı bünyesindeki irili ufaklı 22 adaya yönelik düzenlenen tekne gezileri, her gün 11.00 ile 19.00 saatleri arasında gerçekleşiyor. Günü birlik turlara katılan vatandaşlar, Maden, İncirli, Kara Ada, Güneş Adası, Çıplak Ada, Melina, Ortunç Koyu, Pınar gibi Ayvalık’ın bakir adalarında denize girerek, tatilin keyfini çıkarıyor.

Ayvalık Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi bünyesinde bulunan ve kapasiteleri 450 kişiye ulaşan gezi tekneleriyle gerçekleşen ada turlarına, yaz aylarında günlük ortalama 3 ile 4 bin kişi katılırken, Şeker Bayramı’nın birinci ve ikinci gününde toplamda yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Ayvalık adalarının akvaryum görünümlü koylarında denize girme fırsatı bulanlar, animasyon ve canlı müzik performanslarıyla da gönüllerince eğlenebilme fırsatı yakaladı.

Vira Haber

Bu haber toplam 4149 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.