1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Badem'den haber var!
Badem'den haber var!

Badem'den haber var!

Muğla'nın Marmaris İlçesi Karacasöğüt Köyü Karaca Mahallesi'nde ünlü işadamı Mustafa Koç'un yaptırdığı 50 metrekarelik kafesine kapatılan Akdeniz foku 'Badem' keyifli günler geçiriyor.

A+A-

Geçen yaz sonu serbest bırakılan ve kış mevsimi boyunca Yunanistan'ın Rodos ve Simi (Sömbeki) adalarında dolaştıktan sonra mart ayında yeniden Gökova Körfezi'ne dönen ‘Badem, geçen nisan ayında Akbük'te insanlara saldırınca gerekli önlem alındı. Dört aydan beri hem kendi can güvenliği hem de insanlara zarar vermemesi için özel kafesine kapatılan ‘Badem’, burada kendisine gösterilen özel bakımın keyfini çıkarıyor. ‘Badem’ beslenme saati geldiğinde bakıcısı İrfan Yıldırım'ın teknesinin motor sesini duyunca su içinde taklalar atıyor.

‘Badem'i levrek, sarpa, deli sarpa, kefal, karagöz ve ahtapot ile beslediğini belirten İrfan Yıldırım, hayvanı çok sevdiği için buradan ayrılamadığını söyledi. ‘Badem'in özel kafesinin bulunduğu yerde daha önce kendisine ait balık çiftliği olduğunu kaydeden Yıldırım, şimdi sadece ona yetecek kadar balık üretilmesine izin verildiğini kaydetti. Yıldırım, “Badem buraya geldiğinden bu yana 24 saat ben bakıyorum. Ona ne ölü ne de donmuş balık veriyorum. 6- 7 çeşit canlı balıkla kendi ellerimle besliyorum. Milas'da kurmaya çalıştığım yeni çiftliğime bile gidip gelemiyorum. Çünkü sürekli Badem hep aklımda. Canlı balıkları yerken büyük keyif alıyor. Bunları görmek de bana yetiyor” dedi. (aa)

Bu haber toplam 1043 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.