1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Baharın keyfini setur tatil seçenekleriyle çıkarın
Baharın keyfini setur tatil seçenekleriyle çıkarın

Baharın keyfini setur tatil seçenekleriyle çıkarın

Setur Yurt içi ve Yurt dışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay, 19 Mayıs tatil seçeneklerini değerlendirdi.

A+A-

Güneşin yavaş yavaş kendini gösterip içimizi ısıttığı şu günlerde, 19 Mayıs’ın Perşembe gününe denk gelmesiyle yoğun hayat temposuna kısa bir mola vermek isteyenleri 4 gün sürecek bir hafta sonu tatili bekliyor. Setur Yurt İçi ve Yurt Dışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay popüler yurt içi tatil fırsatlarını, en çok talep gören yurt dışı destinasyonları ve gemi turlarını seyahatseverler için değerlendirdi.

Kültür Turlarında gözde yerler; Doğu Karadeniz Yaylaları, Kapadokya ve Sivas-Erzurum

Setur Yurt İçi ve Yurt Dışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay yaptığı açıklamada; “Mevsim itibarıyla yurt içi otellere ve kültür turlarımıza yoğun talep var. 19 Mayıs dönemi için otel rezervasyonu yaptıran misafirlerimiz en çok Antalya, Kıbrıs ve Alaçatı’yı tercih ediyor. Ülkemizin büyüleyici coğrafyasını ve etkileyici tarihini keşfetmek isteyenler ise Doğu Karadeniz Yaylaları, Kapadokya, Sivas-Erzurum kültür turlarına büyük ilgi gösteriyor.” dedi.

Erken rezervayon indirimlerinin son günlerine yaklaştığımız bu dönemlerde rezervasyon yaptırmak isteyen misafirler fiyat avantajlarından yararlanabilir. Kültür turu fiyatlarının kişi başı ortalama 500 ile 1.500 TL arasında olduğunu belirten Özaltay; rezervasyon yaptırmayı planlayanlara, otellerin, turların doluluk oranından ve fiyat artışından etkilenmemeleri için son dakikaya kalmamaları konusunda öneride bulundu.

Yurt dışında Avrupa, Amerika ve Afrika turları öne çıkıyor

4 günlük yurt dışı seyahatlerde, ilk tercihlerin; Viyana, Barcelona, Budva, Sicilya, Prag, Portekiz ve Ljubljana-Salzburg turları olduğunu belirten Özaltay, “Tatilin kısa olması sebebiyle 3 gece 4 günlük Avrupa turları yoğun ilgi görüyor. Tatilini uzatacaklar ise Amerika ve Afrika destinasyonlarını tercih ediyor. Vizesiz olması sebebiyle Afrika turları son dakika planlamalarda oldukça popüler.” dedi. Söz konusu turların kişi başı 399 Euro ile 7.897 Euro aralığında olduğunu ve Avrupa turlarının % 85’inin, uzak destinasyonların ise % 75’inin şimdiden dolduğunu belirtti.

Sonsuz maviliğin içinde huzur bulmak için gemi turları

“Gemi turlarında misafirlerimiz başta Akdeniz olmak üzere Baltık Denizi, Fiyortlar ve Yunan Adaları’nı tercih ediyor. Crystal Nefeli ile 4 günlük Yunan adaları turu ise 289 Euro gibi çok özel fiyat sunmanın yanı sıra Mayıs ayında halen yer bulunabilen nadir programlardan. Turun vizesiz olması sebebi ile kontenjanımız sınırlı sayıdadır.” diyen Özaltay, mevcut kontenjanın %85’inin dolmuş durumda olduğunu ve yurt dışı turlarda birden fazla vize gerektiren noktalar olabileceği için, tatil dönemi sebebiyle konsolosluklarda yaşanabilecek yoğunlukları da göz önünde bulundurarak; vize işlemlerinin son dakikaya bırakılmaması gerektiğini hatırlatıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1993 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.