1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Bakan Arslan: Bizim böyle bir lüksümüz yok
Bakan Arslan: Bizim böyle bir lüksümüz yok

Bakan Arslan: Bizim böyle bir lüksümüz yok

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Gri listeye girdik gireceğiz. Bizim böyle bir lüksümüz yok" dedi.

A+A-

Yaşar Özer / Vira Haber

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Piri Reis Üniversitesi'nin dün gerçekleşen akademik yılı açılış törenine katıldı. Bakan Arslan törende yaptığı konuşmada 15 Temmuz Darbe Girişimi ve denizcilik sektörüne dair mesajlar verdi. "Yarınlara sağlam adımlarla yürüyebilmemiz için geçmişimizi iyi bilmeliyiz" diyen Arslan, denizciliğin geçmişinin de iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Geçmişte siyah listede olan Türkiye'nin beyaz listeye geçmiş olmasının çok önemli olduğunu dile getiren Arslan, gri liste tehlikesine dikkat çekti. Bakan Arslan konu ile ilgili şunları söyledi: "Son 14 yılda çok büyük emekler verildi. Herhalde burada en önemli şey siyah listeden beyaz listeye geçilmesiydi. Ama Türkiye için bir tehlike çanı çalıyor. Gri listeye girdik gireceğiz. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Sektör de buradayken söylüyorum, birilerinin canı yansa da bu sorunu çözeceğiz."

"Millet ben bu vatan uğruna canımı vermeye hazırım dedi"

15 Temmuz Darbe Girişimi hakkında da konuşan Arslan, "O akşam benim en önemsediğim şey millet olma şuuruydu" dedi. "Millet ben bu vatan uğruna canımı vermeye hazırım dedi" ifadesini kullanan Arslan, darbe girişiminin olduğu gece kadınların ve gençlerin rolünün büyük olduğunu söyledi. Kadınlara ve gençlere ayrıca teşekkür eden arslan konuşmasına şöyle devam etti: "Nene hatunun torunları kadınlarımız, o gece büyük bir iş başardı. Nene hatun 6 aylık bebeğini emzirip savaşa giderken ne demişti? 'Benim çocuğum anasız büyüyebilir ama vatansız büyüyemez.' O gün herkes üzerine düşeni yaptı. İşte bu açıdan geçmişimizi iyi bilmemiz gerekiyor. 15 Temmuz hepimizin omuzlarına ekstra bir yükledi. Bu yük sadece kamunun değil, özel sektörün ve bilhassa gençlerimizin yüküdür."

"Denizcilik sektörü olarak koşmak zorundayız"

Son olarak Piri Reis Üniversitesi'nin 8 yılda gerçekten gurur duyulacak bir noktaya geldiğini kaydeden Arslan, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: "Biz denizcilik sektörü olarak koşmak zorundayız. Mezun olan öğrencilerimizin de sektörün koşması için sorumluluk alması gerekiyor. Geçmişte üniversite ile sanayi işbirliği yapmalı diyorduk. Piri Reis Üniversitesi öyle bir üniversite ki mütevelli heyeti sanayicilerden oluşuyor. Öğrencilerimiz öğrenimlerini tamalarken soru sormak tan imtina etmemeli. Soru sorun, gerekirse yaka yırtın. Bu yaka bizim de yakamız olabilir, meslekten ağabeylerinizin de yakası olabilir. Ben özellikle ailelerinize sizi buralara gelecek kadar destekledikleri için çok teşekkür ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsun."

Bu haber toplam 1955 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.