1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Özlü: Antarktika için gemi alacağız
Bakan Özlü: Antarktika için gemi alacağız

Bakan Özlü: Antarktika için gemi alacağız

Antarktika seferiyle ilgili konuşan Bakan Özlü, ''Bu seferde gemiyi kiraladık. İnşa etmeye vaktimiz yok ama ileriki dönemde, uzun vadede bir gemi ihtiyacı var. Ya ikinci el bir gemi alırız ya da bir gemi inşa ederiz” dedi.

A+A-

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bilim üssü kurulması konusunda düzenlenecek ikinci Antarktika seferi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bu seferin ilkinden farklı olacağını belirten Bakan Özlü, “Üssün yer seçimini yapacağız. Giden heyetin içinde mimar var. Ön projelendirmeyi gerçekleştirecek. Yani Antarktika’da kuracağımız bilim üssünün yer ve fizibilite çalışmaları tamamlanacak.

Birincisinde yer konusunda bir çalışmamız yoktu. Orada, hangi alanlarda bilimsel araştırma yapılacağına bakmıştık. 4 alan belirledik. Sorunsuz giden bir projemiz. Şubat sonunda 29 kişilik heyetimiz Antarktika’ya gidecek. Bu seferde gemiyi kiraladık. İnşa etmeye vaktimiz yok ama ileriki dönemde, uzun vadede bir gemi ihtiyacı var. Ya ikinci el bir gemi alırız ya da bir gemi inşa ederiz” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4611 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.