1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Soluk'tan müjdeler
Bakan Soluk'tan müjdeler

Bakan Soluk'tan müjdeler

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın milletvekili adayı olmak için ayrılmasının ardından göreve getirilen eski müsteşar, yeni bakan Mehmet Habib Soluk, İzmir'e iyi haberler verdi.

A+A-

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın milletvekili adayı olmak için ayrılmasının ardından göreve getirilen eski müsteşar, yeni bakan Mehmet Habib Soluk, İzmir'e iyi haberler verdi. Dün öğleden sonra TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret eden Soluk, "İzmir'e ve Ege'ye hizmetimiz aksamadan devam edecek" dedi.

İzmir Körfezi'ne dev gemilerin girebilmesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu alır almaz Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa tarama çalışması başlatacaklarını belirten Soluk, Aliağa-Menderes arasında faaliyet gösteren İZBAN Hattı'na da yeni tren setleri sipariş ettiklerini, bu setler geldikten sonra 12 dakikada bir kalkan trenlerin kalkış süresinin 6 dakikaya ineceği müjdesini verdi.

İZBAN Hattı'nın önce Torbalı'ya, sonra da Selçuk'a kadar uzatılması için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Soluk, bir süre önce ihale edilen dünyanın 10 büyük limanından biri olacak Çandarlı Limanı'nın sözleşmesinin de önümüzdeki günlerde imzalanacağını ve ardından temelinin atılacağını söyledi. Soluk, İzmir-Aydın arasında faaliyet gösteren otoyolu Denizli'ye kadar uzatmak için Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)'ndan onay beklediklerini, önümüzdeki ay Aydın-Denizli Otoyolu'nun ihalesini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Menemen-Manisa Demiryolu bağlantısının sürdüğünü de belirten bakan, "İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı ihalesine 2 periyotta çıkacağız. Hızlı trenle İzmir, Ankara'ya daha yakın olacak" şeklinde konuştu.

Hizmetler aksamadan sürecek
Soluk, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday gösterilmesi ile ilgili soruya, ise şu yanıtı verdi: "Memleketin her köşesine hizmet götürüldü. İzmir'in gelişmesinin artarak sürmesi için sorunlarının çözülmesi gerekir. Sayın Bakanımız (Binali Yıldırım), demiryolu ve karayolu yatırımlarına öncelik vermiştir. Bu yatırımlar devam edecek. İzmirliler için hizmeti aksatmadan devam ettireceğiz."

Yeni Asır
 

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.