1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Soluk'tan Yıldırım'a övgü
Bakan Soluk'tan Yıldırım'a övgü

Bakan Soluk'tan Yıldırım'a övgü

Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, Binali Yıldırım'ın İzmir'e deniz ve karayolu ulaşımında öncelik verdiğini belirtirken Yıldırım'ın hizmete devam edeceğini söyledi.

A+A-

Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, Binali Yıldırım'ın İzmir'e deniz ve karayolu ulaşımında öncelik verdiğini belirtirken Yıldırım'ın hizmete devam edeceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, AK Parti'den İzmir milletvekili adayı gösterilen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, İzmir'e demiryolu, deniz ulaşımı ve karayolu ulaşımında her türlü önceliği verdiğini belirterek, ''Herhalde bu önceliğe bundan sonra da devam edecektir'' dedi.

Ulaştırma Bakanlığına ait çalışmaları incelemek üzere İzmir'e gelen Bakan Soluk, Vali Cahit Kıraç'ı ziyaret etti.

Bakan Soluk, ziyarette yaptığı konuşmada, havalimanında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile körfezin taranmasıyla ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını anlattı.

İzmir Körfezi'nin, müdahale edilmediği takdirde yakın bir gelecekte yük ve kruvaziyer gemilerin gelmesine imkan kalmayacağına dikkati çeken Bakan Soluk, önümüzdeki aylarda körfezde tarama işlemine başlanacağını kaydetti.

Bakan Soluk, Alsancak Limanı'nın büyütülmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, limanda konteyner ve kruvaziyer alanı ayıracaklarını ifade ederek, '''Liman köşesinde yine bu tarama esnasında ÇED raporları da alındıktan sonra bir genişleme meydana gelecektir'' dedi.

EGERAY SEFERLERİ 6 DAKİKAYA DÜŞECEK
İzmirlilerin, bir süre önce hizmete başlayan Aliağa-Menderes Banliyö Hattı Egeray'dan son derece memnun olduklarını, sistemin çalışmasında aksaklık olmadığını belirten Bakan Soluk, yolcu sayısının her geçen gün arttığını bildirdi.

Bakan Soluk, halen 12 dakikada bir istasyonlardan trenlerin kalktığını, bunu 6 dakikaya indirmek için işletici İZBAN A.Ş'nin yeni set siparişlerini verdiğini, setlerin bir yıl sonra teslim alınacağını söyledi.

Cumaovası ile Torbalı arasındaki 30 kilometrelik hattın projelerinin tamamlandığını, ihale hazırlıklarının yapıldığını, altyapı ihalesine kısa süre sonra çıkacaklarını belirten Soluk, ilerleyen süreçte Torbalı-Selçuk arasını da projeye dahil edeceklerini dile getirdi.

Soluk, Aliağa'dan Çandarlı Limanı'na demiryolu bağlantısı yapacaklarını, bunun sözleşmesini yakında imzalayacaklarını, Menemen-Manisa arasını da demiryoluyla bağlayacaklarını, İzmir-Ankara arasında Yüksek Hızlı Tren uygulama projesinin tamamlandığını belirtti.

AYDIN OTOBANI DENİZLİ'YE UZATILACAK
İzmir-Aydın arasındaki otobanın Denizli'ye uzatılacağını, yap-işlet-devret modeliyle inşa edilecek yolun ihalesinin gelecek ay yapılacağını bildiren Bakan Soluk, otoyolun daha sonra da Antalya'ya kadar devam edeceğini ifade etti.

Bakan Soluk, gazetecilerin körfezdeki taramalarla ilgili sorusu üzerine, şöyle dedi:

''ÇED raporunu aldıktan sora körfezden çıkacak çamurun, belki körfezin sonuna doğru ağır metal tehlikesi de olabilir. Bunların depolanacak yerlerinin tespitinden sonra ihale yoluyla iş verilecek. Belediye başkanımız dere ağızlarıyla ilgili aralıksız çalışmaları sürdürmek için bu işte kullanabileceği deniz araçlarını ilerleyen süreçte alacaktır diye düşünüyorum. Körfez, taranmadığı takdirde bitme noktasına yaklaşmış. Körfez temizlenecek. ÇED raporunu takiben ihale süreciyle çalışmayı bu yıl içinde başlatırız diye düşünüyoruz.''

YILDIRIM'IN İZMİR'DEN ADAY GÖSTERİLMESİ
Bir gazetecinin, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'den milletvekili adayı gösterilmesiyle ilgili değerlendirmesini sorması üzerine Bakan Soluk, bu değerlendirmeyi pazar günü kente gelecek Yıldırım'ın yapacağını söyledi.

İzmir'in hizmetlerde ''kayrılıp kayrılmayacağı'' yönündeki soruya Bakan Soluk, şu yanıtı verdi:

''Dürüst davranmak gerekirse memleketin her köşesinde gereken her türlü çalışma aksatılmadan yürütüldü. Ancak İzmir, konumu itibarıyla Türkiye'nin Batı'ya açılan penceresi olarak da değerlendirdiğimizde ekonomimize büyük girdi sağlayan bir şehir. Bu büyük girdinin ekonomik olarak artarak devam edebilmesi için her türlü altyapısının çözülmesi gerekir. Bu nedenle de Sayın Bakan İzmir'e, gerek deniz ulaşımında, gerek demiryolu gerekse karayolu ulaşımında her türlü önceliği vermiştir. Herhalde bu önceliğe bundan sonra da devam edecektir.''

Bakan Soluk, dünyanın 10 büyük limanı arasında yer alacak Çandarlı Limanı için Binali Yıldırım'ın büyük gayret gösterdiğini ve bu gayret sonucunda limanın projelendirilip ihale sürecinin başladığını anlattı.

Tekliflerin alındığını, değerlendirmenin tamamlanma aşamasında olduğunu kaydeden Soluk, ''Önümüzdeki ay içerisinde nasip olursa Çandarlı Limanı'nın da temelini atacağız. O da İzmir'e ayrı bir değer katacaktır. Çandarlı Limanı başladığında Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğümüz de Aliağa'daki demiryolunu Çandarlı'ya kadar uzatacak'' dedi.

Vali Cahit Kıraç, Bakan Soluk'un müsteşarlığı döneminde de çok sık kente geldiğini, İzmir'deki bütün yatırımları ayrıntısıyla takip ettiğini ve çalışmaların bitmesi için gayret gösterdiğini söyledi.

Bakan Soluk daha sonra Vali Kıraç ve beraberindekilerle Saat Kulesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA


 

Bu haber toplam 896 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.