1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçı 6 gündür bulunamıyor
Balıkçı 6 gündür bulunamıyor

Balıkçı 6 gündür bulunamıyor

İzmir'in Urla ilçesi Mordoğan mevkiinde bindiği teknenin alabora olması sonucu kaybolan Fikret Karadal'ın yüzme bilmediği ortaya çıktı

A+A-

İzmir'in Urla ilçesi Mordoğan mevkiinde bindiği teknenin alabora olması sonucu kaybolan Fikret Karadal'ın yüzme bilmediği ortaya çıktı

İzmir'in Urla ilçesi Mordoğan mevkiinde balık avlamak için geçtiğimiz pazar günü denize açılan teknenin alabora olması sonucu kaybolan bir çocuk babası 29 yaşındaki Fikret Karadal'ın cesedi hala bulunamadı. Kuzeninin bulunması için ilk günden itibaren arama çalışmalarına katılan polis memuru Erdem Başpınar, "Küçük bir tekneye dört kişi binince alabora olmuşlar. Bir tek kuzenim kurtulamadı. Pazar gününden beri arıyoruz. Ancak 'tatbikat var' diye Sahil Güvenlik ve AKUT ekipleri ayrıldı. Bize 'kendi imkanlarınızla bir tekne tutun ve denize ağ atın' dediler" dedi.

SADECE 3 METRE
Geçtiğimiz pazar günü, Gaziemir'de oturan ve duşakabin ustası Fikret Karadal, kayınpederi ve aynı işyerinde çalıştığı iki arkadaşıyla balık avlamak için Mordoğan'a gitmişti. Karadal, kayınpederi Şehmuz Koçyiğit ve iki arkadaşı otomobil içinde sabahladıktan sonra saat 10.00'da, yaklaşık 3 metrelik polyester tekneye binerek Balıklıova yakınlarından denize açılmıştı. Yaklaşık bir mil açıkta tekne, bir anda dev dalgalara kapılarak alabora olmuştu. Polyester teknenin alabora olması ile denize düşen kayınpeder Şehmuz Koçyiğit ve iki arkadaşı, bağırışları sonrası çevredeki ve yakındaki diğer balıkçı teknelerinde bulunanlar tarafından kurtarılıp karaya çıkartılmış, Fikret Karadal ise yapılan tüm çalışmalara rağmen bulunamamıştı.

DALGIÇ VE HELİKOPTER
Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalgıçlar ve iki helikopter'in yanı sıra AKUT ekipleri, pazar gününden itibaren Balıklıova ve Gülbahçe arasındaki kıyıda yapılan aramalardan sonuç alamadı. Sadece Fikret Karadal'ın Balıklıova yakınlarında kıyıda yeleği bulundu. Sadece yeleği bulunan Karadal'ın bulunması için çalışmalar sonuçsuz kalınca dün çalışmalara son verildi. Kuzeninin bulunması için arama çalışmalarına katılan polis memuru Erdem Başpınar, "Küçük bir tekneye dört kişi binince alabora olmuşlar. Bir tek kuzenim kurtarılamamış. Herkes seferber oldu ancak şu ana kadar bulunamadı. Umudumu kaybetmek istemiyorum. İnşallah Fikret sağ salim bulunur. Sahil Güvenlik ve AKUT, tatbikat çalışmaları nedeniyle arama çalışmalarına ara verdiler. Biz aile olarak aramaya devam ediyoruz" diye konuştu.

"Kocamı tekne tutardı"
Fikret Karadal'ın yaşadığına dair inancını hiç kaybetmediğini belirten eşi Sinem Karadal, "Umut içinde gelecek iyi bir haberi bekliyoruz. Ancak kocam yüzme bilmiyordu, teknenin alabora olması ile babam ve arkadaşları eşimin sırt üstü yüzdüğünü görmüş. Kocam yüzme bilmezdi, hatta tekne tutardı. O gün mide bulantısı için ilaç bile almış. Ancak eşimdalgaların da yardımı ile Yunanistan'a kadar gitmiş olabilir. Kocam orada olabilir, yetkililerden bu konunun da araştırılmasını istiyorum" dedi.

Yeni Asır
 

Bu haber toplam 1020 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.