1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Balıkçı barınağı fırtınaya teslim oldu
Balıkçı barınağı fırtınaya teslim oldu

Balıkçı barınağı fırtınaya teslim oldu

Lapta’da Balıkçı Barınağı dün fırtınaya teslim oldu. Barınakta bağlı bulunan teknelerden biri çıkan fırtınada battı.

A+A-

Balıkçıların, yıllardır “ mendirek sağlamlaştırılıp uzatılsın” talebiyle gündeme gelen Lapta’da Balıkçı Barınağı dün fırtınaya teslim oldu. Münür Haşimoğlu’na ait barınaktaki bir tekne, fırtına nedeni ile battı

Geçimini balıkçılıkla sağlayan Münür Haşimoğlu’nun Lapta Balıkçı Barınağı’nda bağlı olan balıkçı teknesi, dün sabaha karşı çıkan fırtınada batarak kullanılamaz hale geldi.

Alsancak, Lapta, Karşıya Balıkçılar Birliği Asbaşkanı olan Münür Haşimoğlu, 60 bin TL civarında zararı olduğunu dile getirerek yetkililerin kendisine yardım eli uzatmasını talep etti. Haşimoğlu’nun batan teknesi ise dalgıçlar ve iş araçlarının yardımıyla denizden çıkarıldı.

Yetkililerden yardım bekliyor

Saat 02.00 sıralarında fırtınanın başladığını ve sabaha karşı fırtınanın şiddetlendiğini dile getiren Münür Haşimoğlu, batan teknenin içerisindeki tüm ekipmanların, radarların, elektronik cihazların ve ağların kullanılamaz hale geldiğini söyleyerek, yaklaşık 60 bin TL civarında zararı olduğunu belirtti.

Ekmek teknesi battığı için işe çıkarak para da kazanamayacağını ifade eden Haşimoğlu, “Zararım büyük, yetkililerden yardım bekliyorum. Ben kanser hastası bir insanım, kaybedecek bir şeyim yoktur. Eğer bana yardım eli uzatmazlarsa açlık grevine başlayacağım” şeklinde konuştu.

Balıkçı barınağının yeterli güvenlikte olmadığını söyleyen Haşimoğlu, dün meydana gelen fırtınanın orta şiddette bir fırtına olduğunu, daha büyük şiddette bir fırtına çıkması halinde çok daha ağır zararlar olacağını vurguladı.

Vira Haber

Bu haber toplam 5660 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.