1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçılar dertli: Hamsi kaçtı, bundan sonra gelmez
Balıkçılar dertli: Hamsi kaçtı, bundan sonra gelmez

Balıkçılar dertli: Hamsi kaçtı, bundan sonra gelmez

Samsun'un Çarşamba ilçesindeki balıkçılar, sezondan memnun olmadıklarını söyledi. Hamsinin çok erken bittiğini kaydeden balıkçılar, alternatif balıklarla boşluğu doldurmaya çalıştıklarını ifade etti.

A+A-

 Batı Karadeniz Bölgesi'nde havanın kötü olması nedeniyle balıkçılar avlanamıyorlar. Bu nedenle de balıkçı tezgahlarında balıklar azalırken, fiyatlar da yükselmeye başladı. Çarşamba ilçesi Batıyaka'daki balıkçı pazarında balık satan esnaflardan Özühan Özbeyaz, "Hamsi bu yıl çok erken bitti. Şu anda hamsi, Karadeniz Bölgesi’nde dahi kıt ve bu nedenle de hamsi fiyatları pahalı. Eskiden 5 liraya sattığımız hamsi bugün 10 liradan satılıyor. Hamsiyi 7-8 TL'ye kendimiz alıyoruz. Hamsi kaçtı, bundan sonra gelmez" dedi.

Balıkçı esnafı Aytekin Yıldız ise, "Bu sezon biz de şaşırdık. İnşallah hamsi geri döner de, balıkçılık biraz daha olur" diye konuştu.

Yeşilırmak'tan yakalanan Turna balıklarının 10-15 liradan alternatif balık olarak revaçta olduğunu dile getiren esnaf Yılmaz Yiğit de, hamsinin tükendiğini, alternatif balıklarla ayakta kalmaya çalıştıklarını kaydetti. Çocukluğundan bu yana balıkçılık yaptığını belirten Hakan Yiğit ise, "Balıkçılık eskidendi, sokak aralarında bağıra bağıra satardık. Balık o zamanlar çoktu. Bugün vatandaş geçim derdine düştü. Vatandaşlar ‘balık alsam da almasam da olur’ diyor. Balık artık zevk işi oldu" diye konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.