1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçılar Karadeniz'e açılamayınca balık fiyatları yükseldi
Balıkçılar Karadeniz'e açılamayınca balık fiyatları yükseldi

Balıkçılar Karadeniz'e açılamayınca balık fiyatları yükseldi

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle balıkçıların denize açılamazken, tezgahlardaki balık fiyatları da yükseldi.

A+A-

Karadeniz'de hamsi takibi yapan balıkçılar, kar yağışı nedeniyle limanda bekliyor. Tezgâhlarda ise hamsi 15 TL, barbun 30 TL, zargana 20 TL, mezgit ve çinakop 20 liradan satılıyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş yaptığı açıklamada, Batı Karadeniz'de iki gündür avlanma yapılamadığını söyledi. Kar yağışı ile etkisini gösteren fırtına nedeniyle denizde büyük risk bulunduğunu aktaran Karakaş, şunları belirtti:

"Geçtiğimiz hafta limanımızda ciddi bir hareketlilik vardı. Hamsi yüzümüzü güldürdü ama kar yağışı ile birlikte bu sevincimiz boğazımızda kaldı. Yağış öncesinde denize açılan arkadaşlarımız şu an Kefken, Karasu, Akçakoca açıklarında demir atmış durumda. Trol ve gırgır tekneleri limandaki güvenli bölgede bekliyor. Kar yağışı, denizde durgunluğa sebep olunca bu tezgâhlara da yansıdı. Tezgâhlarda fiyatlar 2 katına çıktı. 5 gün önce 7 liraya sattığımız hamsi, bugün 15 liradan işlem görüyor. Hepimiz havaların düzelmesi için dua ediyoruz."

"Şoklanmış hamsi, bayat anlamına gelmiyor"

Karakaş, balıkçıların denize açılamaması ve ava çıkanların geri gelmemesi nedeniyle tezgâhlarda şoklanmış hamsinin satıldığını belirtti.

Bolluk zamanında şoklanan hamsinin tezgâhlarda yerini aldığını aktaran Karakaş, "Balık satışı yapan arkadaşlarımız dondurucularında bulunan hamsiyi satışa sunuyor. Şoklanmış hamsi demek bayat hamsi anlamına gelmiyor. Vatandaşlarımız güvenle tüketebilir." ifadelerini kullandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5081 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.