1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçılar Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti
Balıkçılar Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti

Balıkçılar Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti

Türkiye'de balıkçılık alanında faaliyet gösteren birlik başkanları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret etti.

A+A-

Türkiye'de balıkçılık alanında faaliyet gösteren birlik başkanları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret etti.

Bölge Birlik Başkanlarını, Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin ile birlikte MYK Salonunda ağırlayan Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir saat süren ziyarette balıkçılık sektöründeki sorunları dinledi. Türk balıkçılığının sorunları ve çözüm önerileri hakkında görüşlerini anlatan bölge birlik başkanları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan iktidara geldiği takdirde bu sorunların çözümünde katkı sağlamasını istedi.

Ziyarette konuşan balıkçı temsilcisi Ramazan Özkaya, Hükümetin Su ürünleri Kooperatiflerine üvey evlat muamelesi yaptığını söyledi. Balıkçılık sektörünün önemine değinerek başladığı konuşmasında, sektör olarak Türkiye ekonomisine 3 milyar katkı sağladıklarına dikkat çeken Özkaya, şunları söyledi: "Üretimde dahil olmak üzere yılda 650 bin ton balık istihsali yapıyoruz. Sayısı 20 bin civarında olan teknelerimiz ile birlikte dolaylı, dolaysız yönden 130 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Fakat böylesine güçlü bir sektör olmamıza rağmen maalesef üvey evlat muamelesi görüyoruz. Tarımda faaliyet gösteren yetiştiricilere verilen teşviklere yüzde 6.50 faiz ödenirken, bizler yüzde 9.70 oranında faiz ödüyoruz. Kredi limitlerimiz arasında astronomik oranda fark var. Denizlerimizde faaliyet gösteren endüstriyel balıkçı gemilerimizin her biri 35,40 kişiyi istihdam etmektedir. Fakat Türkiye'de sektörümüz adına dünyada olmayan bir durum söz konusudur. Dünya genelinde yakaladığı balıktan zarar eden tek balıkçılık sektörü maalesef bir tek bizim ülkemiz Türkiye'de var."

Balıkçılık sorunlarının konuşulmasının ardından söz alan İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanvekili Hasan Eser, CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na başta CHP İzmir il örgütü olmak üzere CHP parti örgütlerinin balıkçılık camiasından uzak kaldığını söyledi.

CHP'nin genel başkanı olarak kendilerine vakit ayırma fırsatı bulduğunu ancak il ve ilçe başkanlarınızın yüzlerini göremediklerini belirten Eser, "Bilindiği üzere bir siyasi partinin genel başkanını vilayetlerde il başkanı, kazalarda ise ilçe başkanları temsil eder. Siz iktidar olmayı hedefleyen bir partinin genel başkanı olarak bizlere her zaman vakit ayırma fırsatı bulamayabilirsiniz. Ancak bizlerin sorunlarını yerinde tespit edip size rapor etmesi gerekende bölgelerimizde sizi temsil eden il ve ilçe yöneticileridir. Kendi bölgem adına ifade etmek isterim ki, Sayın CHP İzmir il Başkanı bir kez olsun bölge birliğimizin merkezine gelip hatırımızı dahi sormuş değildir. Sanırım bunun nedeni de balıkçı denilince kafalarda farklı bir olgu oluşmasındandır. Fakat sonuç olarak bizde belli bir kesime hitap eden büyük bir sektörün temsilcileriyiz. En küçük örneği ile meslek odaları birliklerine gösterilen ilgi maalesef bizlere gösterilmiyor" diye konuştu.

Toplantı sonunda kendisine sunulan dosyayı büyük bir itina ile inceleyeceğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Öncelikle sorunların çözümü noktasında ana muhalefet partisi olarak ne gibi katkılar sağlayabileceğimizi araştıracağız. İktidara geldiğimizde de sizlerle yeniden bir araya gelerek çözümleri birlikte gerçekleştireceğiz" dedi. Toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini ziyaret eden Bölge birlik başkanları ile birlikte hatıra fotoğraf çektirdi.

Bu haber toplam 1026 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.