1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Balıkçılar umutlu
Balıkçılar umutlu

Balıkçılar umutlu

Bir zamanlar bol bulunan Lüfer, Kofana, Palamut, Kalkan, Pisi, Kırlangıç ve denizlerin kralı olarak balıkçıların işaret ettiği ıstakozlar günümüzde denizlerimizden en az miktarda yakalanan balıkları oldu.

A+A-

Bunun nedeni de yapılan yasak avcılık olarak gösteriliyor. Marmara Denizi’nde yasakların kalkmasıyla birlikte denize açılan balıkçılar kimi zaman kasa kasa balık getirirken kimi zamanda elleri boş olarak dönüyorlar. Balıkçılar yine de gelişmelerden umutlu olduklarını ve denizin yüzleri güldürmeye başladığı bunun en belirgin göstergesinin ise Marmara Denizi’nde yakalanan Pisi, Palamut, Lüfer ve Istakoz yakalanmaya başlaması.
Balıkçılar “Lüfer balığına yakında hasret kalacağız, bugün az miktarda yakalandığı için bu balığının tanesi 15 ile 25 TL arasında satılmaktadır. 20 santimden küçük lüfer balıklarını satmama kararı aldık. Balık neslini korumak adına yasaklara harfiyen uyuyoruz. Mudanya’daki balık satışı yapan tezgâh sahipleri de aynı duyarlılığı gösteriyorlar. Bazı kendini bilmez ve sonunu düşünmeyen yasak avcılık olan trol ve algarna ile balık yakalayan balıkçılar yüzünden balık nesli tükenmeye başladı. Büyük balıkçı teknelerinin bazılarının da aşırı avlanması nedeniyle balık popülâsyonunda azalma meydana geliyor. Uygulanan balık avlama yasaklarını sonuna kadar destekliyoruz, yasaklarla birlikte balık popülâsyonunun önüne geçilecek ve balık nesli çoğalacaktır. Uygulamalar sonucunda da Marmara denizinde görmeyi özlediğimiz kırlangıç, kalkan, mezgit, ıstakoz, dil gibi değerli balıklar bollaşacak diyebiliriz” dediler.

Mudanya’da balık fiyatları, Karagöz 20, Çupra 14-30, Kültür Levreği 14, Deniz Levreği 40, Palamut tane 7-8-10, Barbunya 30, Kırlangıç 25-30, Mercan 50, Pisi 30-35, Kalkan 40-45-60, Somon 18-20, Hamsi 4-5, İstavrit 5-6-7, Sardalye 4-5, Karides 15-20, Mezgit 15-20, Zargana 5-12, Kofana tane 60, Dil 15-20-30, Tekir 15-20 ve Lüfer tane 17-25 TL den, Istakoz kilosu 65 ile 80 TL arasında satılıyor.

Olay.com.tr

Bu haber toplam 942 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.