1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçılar yeni sezona hazırlanmaya başladı
Balıkçılar yeni sezona hazırlanmaya başladı

Balıkçılar yeni sezona hazırlanmaya başladı

Karadenizli balıkçılar, balık sezonunun bitmesiyle yırtılan ağları tamire başladı.

A+A-

 Ordu'nun Perşembe ilçesinde gırgır teknelerini limanlara demirleyen balıkçılar, sezon boyunca denize serdikleri ve zarar gören ağlarını imece usulü çalışarak onarıyor.

AA’nın haberine göre, balıkçılardan Gökhan Kurt, yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de açtıkları sezonun iki gün önce sona erdiğini hatırlatarak, "Sezonu kapattık, bizim adımıza bereketli bir sezon geçti diyebiliriz. Şimdi de yırtılan ağlarımızı tamir ediyoruz." dedi.

Ağ bakımının balıkçılıkta çok önemli olduğunu ifade eden Kurt, "Bir balıkçının ağı sağlam olacak. Bu bakım olmazsa olmazdır. Onun için sezonu bitirip hemen ağ bakımı yapıyoruz. Böylelikle yeni sezonun da hazırlıklarını yapmış oluyoruz." diye konuştu.

Kurt, imece usulü ağ bakımı ve onarımı yaptıklarını da kaydederek, "Sabah saatlerinde başladığımız ağ onarımını akşama kadar sürdürüyoruz. Mayıs sonuna kadar bu bakım sürer. Ondan sonra balıkçıların tekne bakımları başlar." ifadesini kullandı.

"Yüzümüzü en çok hamsi güldürdü"

Mehmet Acartürk de sezonun Karadenizli balıkçılar adına güzel geçtiğini belirterek, "Yüzümüzü en çok hamsi güldürdü. Genel anlamda sezon iyi geçti diyebiliriz." dedi.

Güngör, "Yırtılan ağlarımızı böyle bırakamazdık. Ağlarımızı tamir ettikten sonra dinleneceğiz. Bunun için işimizi erken halletmeye çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

"Bir gırgır teknesindeki ağın uzunluğu bin metreyi bulabiliyor"

Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir ise ağ bakımının erken başladığını söyledi.

Yeni sezona yetiştirmek için ağ bakımını erken başlatmak zorunda olduklarına işaret eden Aydemir, "Çünkü bir gırgır teknesindeki ağın uzunluğu bin metreyi bulabiliyor. Balıkçılarımız bütün ağları tek tek incelemek zorunda. Bütün ağların gözleri en ince ayrıntısına varana kadar kontrol ediliyor. Bundan dolayı da işe erken başladık." dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3427 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.