1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Balıkesir'de canlı hayvan taşıyan gemi tepkiyle karşılandı
Balıkesir'de canlı hayvan taşıyan gemi tepkiyle karşılandı

Balıkesir'de canlı hayvan taşıyan gemi tepkiyle karşılandı

Balıkesir’in Bandırma ilçesine deniz yoluyla getirilen binlerce ithal büyükbaş hayvandan rahatsız olan bazı sivil toplum kuruluşları, insan sağlığının tehlikeye atıldığını öne sürerek eylem yaptı.

A+A-

Uruguay’dan Bandırma’ya gemiyle 9 bin 250 adet besilik büyükbaş hayvan getirilmesi üzerine ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşları, insan sağlığının tehlikeye atıldığını iddia edip, ağızlarına doktor maskesi takarak eylem yaptı. Balıkesir Tabipler Odası Bandırma Temsilciliği’nin öncülüğünde ve eğitim-Sen, Eğitim-İş, sağlık Emekçileri Sendikası, BANDAK ile Türk Hava Kurumu temsilciliğinin de desteklediği eylem, Bandırma Limanı’nı işleten firmanın araç giriş kapısı önünde gerçekleştirildi.

Alkışlı protesto yapılan eylemde, hazırlanan basın açıklaması metnini okuyan Balıkesir Tabipler Odası Bandırma Şube Temsilcisi Selim Panç, “Yaşadığımız şehrin hava kalitesinden şikayetçiyiz. Bandırma’da solunum yolu hastalıkları, solunum yolu kanserleri ve kalp hastalıkları Türkiye ortalamasının çok üzerindedir. 150 binin üzerinde nüfusu olan Bandırmamızı adeta bir ahır gibi kokutmaya, havamızı kirletmeye, halkımızı hastalandırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu bir insanlık suçudur. Pervasızca, binlerce büyükbaş hayvan yüklü geminin şehrimizdeki limana yanaşmasına müsaade edilerek Bandırma halkı rahatsız edilmektedir. Solunum yolu ve kalp rahatsızlığı olan insanlarımızın sağlığı tehlikeye atılmaktadır. Halkın yaşam kalitesine saldırılmaktadır. Bu geminin gelmesi ile birlikte son günlerde sinek miktarındaki önemli artış ta dikkatimizi çekmektedir. Her ne kadar işletilmesi özel bir şirkete verilmiş olsa bile liman halkın malıdır. Ticari kaygılar ile halkımızın rahatsız edilmesine ve sağlığının bozulmasına müsaade edemeyiz. Sadece limanımıza yanaşan gemiden yayılan koku değil, çevremizdeki sanayi kuruluşlarının atıkları ve şehir çöplüğü hem havamızı, hem de denizimizi kirletmektedir. Şehir çöplüğümüzün, arıtma tesisimizin olmamasından dolayı zaman zaman yanması ve kokusunun havamızı kirletmesi de 21’nci yüzyıl Türkiye’si için utanılacak bir durumdur. Artık yeter. Bandırma’daki ve Marmara Denizi’ndeki çevre kirliliğine dur diyoruz. Kirliliğe karşı önlem alınmasını, canlı hayvan ithalatının Bandırma üzerinden yapılmasına artık bir son verilmesini, havamızın ve denizimizin temiz olmasını talep ediyoruz. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından alkışlı protesto yaparak, olaysız bir şekilde dağıldı.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2617 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.