1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Barbaros Hayrettin Paşa bölgeden ayrılıyor
Barbaros Hayrettin Paşa bölgeden ayrılıyor

Barbaros Hayrettin Paşa bölgeden ayrılıyor

Akdeniz'de doğalgaz sismik araştırması yapan Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisinin ay sonunda bölgeden ayrılacağı öne sürüldü.

A+A-

Kıbrıslı Türk müzakereci Ergün Olgun, Akdeniz'de doğalgaz sismik araştırması yapan Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin ay sonunda bölgeden çekileceğini açıkladı.

Barbaros'un sismik çalışma yapması nedeniyle Kıbrıs'taki görüşmeler durmuştu. Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Barbaros'un çalışmalarını bahane ederek masadan kalkmıştı. 

Bu arada  Rum Dışişleri Bakanlığı'ndan aylardır Doğu Akdeniz'de süren enerji gerginliğinin ardından flaş açıklama geldi. Açıklamada Kıbrıslı Türkler'in doğalgaz payının ayrıldığı duyuruldu. Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, hidrokarbondan Kıbrıslı Türkler'in payına düşecek gelirin gireceği bloke hesap oluşturma perspektifini incelediklerini belirtti. Kasulidis, "Bu fikir üzerinde çalışıyoruz, çok yakında somut şeyler ilan edeceğiz" dedi. 

BARBAROS GEMİSİ ARADAN ÇEKİLSİN 

Türkiye'nin, hidrokarbon konusunun müzakere masasında görüşülmesini sağlamak için Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisini aniden bölgeye gönderdiğini söyleyen Kasulidis, Rum tarafının böyle bir şeyi kabul etmesi halinde Kıbrıs sorununun daha da karmaşıklaşacağını iddia etti. Kasudilis, Barbaros'un bundan sonra herhangi bir konuda Kıbrıs'a gelmeye hak kazanacağı görüşünü ortaya koyarak, "Türkiye, Kıbrıs sorununu en kısa zamanda çözmek, hidrokarbon araştırmalarından çıkacak herhangi bir sonucun Doğu Akdeniz'den çıkıp Türkiye'ye girmesini ve Kıbrıslı Türkler'in sahip olduğumuz tartışmasız yöntemle gelirden yararlanmasını istiyorsa Barbaros aradan çekilmeli" dedi. Kasudilis, İsrail'in Doğu Akdeniz'deki doğal enerji kaynaklarının East Med Pipeline boru hattı aracılığıyla ileri götürülmesine istemesine ilişkin ise şöyle konuştu: "İsrail'in Doğu Akdeniz ülkelerini birleştirecek bir ağ konusunda Kıbrıs'la işbirliği yapma konusundaki beyan edilmiş kararını çok olumlu bir gelişme görüyoruz." 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2022 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.