1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Dakar Limanı'nda
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Dakar Limanı'nda

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Dakar Limanı'nda

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Afrika'daki misyonu çerçevesinde dördüncü liman ziyaretini Dakar'a yaptı.

A+A-

Dünya denizlerinde sancak ve varlık göstermek, Türk dış politikasını desteklemek, uluslararası deniz eğitim tatbikatları yapmak gibi önemli misyonlarla Afrika kıtasının sularında Türk bayrağını dalgalandıran Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na (TDGG) bağlı dört savaş gemisi Senegal'in başkenti Dakar'da limana ulaştı.

TDGG Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, savaş gemilerinden birinde yaptığı basın açıklamasında, TDGG'nin Dakar'a yaptığı ilk ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Tuğamiral Dede, bu ziyaretin hedefinin, iki ülkenin savaş gemileri ortak eğitim yaparak Türkiye ile Senegal arasındaki ilişkiyi desteklemek olduğunu belirtti.

Dede, TDGG'nin Dakar'da, eğitim ve sağlık araç gereçleri dağıtımını da kapsayan bir dizi insani faaliyette bulunacağını kaydetti.

Bu arada, Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) da gemide, mesleki eğitimlerini geliştirmek için Türkiye'deki kurslara katılan Senegal Sağlık Bakanlığı personeli için diploma töreni düzenledi.

Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Zeynep Sibel Algan'ın da hazır bulunduğu törende Tuğamiral Dede, 20 civarında Senegalli doktor ve hemşireye diplomalarını teslim etti.

Törenin şeref konuğu Dakar'daki Cheikh Anta Diop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saliou Ndiaye, törende yaptığı konuşmada, "Türk dostlara" karşı duyduğu minnettarlığını ifade ederek, Türkiye ile Senegal arasındaki işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundu.

Senegal'in kurtuluş yıl dönümü münasebetiyle TDGG'nin kapılarını bugün Senegalli ziyaretçilere açması bekleniyor.

Dakar Limanı'nda 3 gün kalacak 800 kadar Türk askerinin görev yaptığı TDGG, misyonu boyunca toplam 15 bin milden fazla yol kat edip, 24 ülke, 26 liman dolaşacak ve 27 Haziran'da Türkiye'ye dönecek.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1389 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.