1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan açıkladı: Sırada Mısır açılımı var
Başbakan açıkladı: Sırada Mısır açılımı var

Başbakan açıkladı: Sırada Mısır açılımı var

Başbakan Yıldırım: Mursi ekibine uygulanan haksız cezalar bir tarafa ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine mani yok. Karşılıklı bakanlar gidebilir, iş heyetleri gidebilir, askeri temaslar yapılabilir.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Türk dış politikası için yaşanan tarihi günün akşamında TRT’deki canlı yayın programına çıkarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsrail ve Rusya ile geliştirilen ilişkileri masaya yatıran Yıldırım son 3 yıldır ilişkilerin dip seviyede olduğu Mısır'la ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Ekonomik ilişkilere mani yok”

Başbakan Yıldırım “(Mısır ile ilişkiler) Her şeyi birden bire istesek de kesemeyiz. Rejim değişikliğinin şekli şemali, Mursi ekibine uygulanan haksız cezalar bir tarafa ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine mani yok. Karşılıklı bakanlar gidebilir, iş heyetleri gidebilir, askeri temaslar yapılabilir” dedi.

Rusya ile yakınlaşmaya da değinen Yıldırım “Süreç fiilen başladı. Bugün-yarın, belki çarşamba, belki perşembe Putin ile Cumhurbaşkanımız arasında telefon görüşmesi gerçekleşecek. 6 ayda yaşananlar yaşanmamış gibi kabul edilip nerede kalmıştık diye yola devam edeceğiz. Biz üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Gerekirse tazminat vereceğimizi, ilişkilerin normale dönmesini arzu ettiğimizi ifade ediyoruz. Olayın özü aslı budur, tek taraflı değil iki taraflı bir iradedir. İş tatlıya bağlanmıştır.” diye konuştu.

Esad mesajı

Suriye’deki gelişmeleri de yorumlayan Yıldırım “Artık hiç kimse Esed’in devam etmesinin mümkün olmadığını kabul ediyor. Büyük devletlerin bölgedeki rekabet hevesleri binlerce cana mal oluyor.” dedi.

Erken seçim iddiaları

Erken seçim iddialarına yönelik de konuşan Yıldırım “Millet seçim değil geçim bekliyor. Milletimiz arkamızda olduğu sürece çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.Türkiye, mega projeleri birer birer hayata geçiriyor. Dolayısıyla siyasette çözüm esastır ve anayasa değişikliği bütün partilerin vazgeçilmez vaadidir. Ortak akılla bu anayasayı mutlaka yapmamız lazım. Başkanlık süreci fiilen 2010 referandumu ile başlamıştır. Anayasa teklifi sonbaharda gündeme gelecek” şeklinde konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2135 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.