1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Başbakan, Gemi Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti
Başbakan, Gemi Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti

Başbakan, Gemi Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti

Başbakan Binali Yıldırım, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'nı ziyarette bulunarak Gemi Mühendisliği öğrencilerinin oluşturduğu komisyon toplantısına katıldı.

A+A-

Kendisi de İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunu olan Başbakan Binali Yıldırım, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nda gerçekleşen Gemi Mühendisliği öğrencilerinin oluşturduğu komisyon toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

Başbakan Yıldırım, “Biz bugüne kadar kabotaj hattındaki deniz taşımacılığına 4 buçuk milyar lira destek vermişiz. Denizde kabotaj taşımacılığı, yük taşımacılığı neredeyse yoktu. Onlara kolaylık getirdik” dedi. Toplu taşımada 165 milyon deniz yolunu kullanan insan olmuş. 350 bin aracın üzerine geçmişiz. Yine kabotaj taşımacılığında çok önemli artı sağlamışız. Filomuz 30 milyon Dwt yakın, bu haliyle 14. sırada. Biz göreve başladığımızda 9 milyon Dwt’lik, 3 katından fazla arttırmışız” diyerek, Gemi Mühendisliği öğrencilerinin yabancı dile çok önem vermelerini, okuldan mezun olmadan bunu halletmelerini önemle vurguladı.

basbakanin-gmo-ziyareti-2.jpg

Kütüphaneye "Binali Yıldırım" ismi verildi

Gemi Mühendisleri Odası’nın 62 yıllık arşivinin yer aldığı ve “Binali Yıldırım’ın” adı verilen kütüphanenin açılışı, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından gerçekleştirildi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın 1991 yılında kontrol mühendisliğini yaptığı ve imzasının bulunduğu feribot projesi, bu ziyaretin anısı olarak Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Nuri Uygur tarafından kendisine taktim edildi.

Başbakan, 5-10 Aralık tarihleri arasında kutlanacak olan Gemi Mühendisliği Haftası kapsamında gerçekleşecek olan, odanın kuruluş günü etkinliği “Oda Gecesi"nede katılacağını belirtti.

basbakanin-gmo-ziyareti-4.jpg

UDHB'lığından bürokratlarda ziyarette yerlerini aldılar

Gemi Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyelerinin (Başkan Nuri Uygur, Genel Sekreter Salih Bostancı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Can Fidan, Osman Kahraman, Kürşat Pekşen, Orçun Balbaş ) ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret heyetinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarları Suat Hayri Aka ve Selçuk Sert, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli’nin yanı sıra, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkanı Murat Kıran, KOSDER Filosu Başkanı Salih Zeki Çakır, Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Feramuz Aşkın'da yer aldı.

basbakanin-gmo-ziyareti-1.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3690 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.