1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan Yıldırım’dan gençlere müthiş çağrı
Başbakan Yıldırım’dan gençlere müthiş çağrı

Başbakan Yıldırım’dan gençlere müthiş çağrı

AKP Grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanlığı'na 10 bin polis alınacağını açıklayarak o gece direnen gençlere müthiş bir çağrıda bulundu.

A+A-

AKP Grup Toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanlığı’na 10 bin polis alınacağını belirterek, ”Gençlerimizi, vatanını milletini seven gençlerimizi bu şerefli mesleğe girmeleri için çağrı yapıyorum” dedi. Yıldırım ayrıca 15 bin sözleşmeli öğretmenin alınacağını da sözlerine ekledi.

İşte Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları:

*İçişleri Bakanlığı 10 bin yeni polis alacak.

*Kooperatifçilerin 640 milyon TL tutarındaki borçları 5 yıl vadeye yayılacak. İcra takibi başlatılacak.

*Tarım sigortalarının kapsam ve etkinliği genişliyor.

*Afetlerden etkilenen çiftçinin borçları bir yıl süreyle ertelenecek.

*İş adamları taşınmazlarını da teminat olarak gösterebilecekler

Çok çalışacağız

Daha faza çalışıp ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozacağız

Bildiğiniz gibi CHP ve MHP genel başkanları ile görüşmeler yaptık. kendilerini KHK'larla ilgili bilgilendirdik. Faydalı görüşmelerimiz oldu. 

Türkiye'nin önünde açılan büyük kapılar var. bugün cumhurbaşkanımız geniş bir işadamı topluluğu ile Rusya'ya gidiyor. Enerjiden ulaşıma, tarımdan turizme Rusya'da kapsamlı görüşmeler yapılacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Ağustos'ta açılacak

TOBB bünyesindeki 365 başkanla bir araya geldik, iş dünyasının sorunlarını görüştük. Genelkurmay Başkanlığı'nı ziyaret ettik ve darbe girişiminin izlerini yakından gördük. Lefkoşa'daki demokrasiye destek mitingine telekonferansla katıldık. 15 Temmuz'da yoğun çatışmaların yaşandığı Çengelköy Polis Merkezi'ni ziyaret ettik, kahraman polislerimizle görüştük. Şehit ailelerini ziyaret ettik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son hazırlıklarını yerinde gördük. 26 Ağustos'ta bu muazzam eseri açacağız, Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.Dostlarımız artırıyoruz, artırmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin önünde açılan çok daha büyük yeni kapılar var. Bugün Cumhurbaşkanımızı Rusya'ya gidiyor. Enerjiden ulaşıma bir çok alanda kapsamlı görüşmeler yapılacak. Suriye başta olmak üzere bir çok kritik konu ele alınacak.

Birliğimizi beraberliğimizi kimse bozamayacak

Şehitle söz veriyoruz. Bu aziz vatanı namertlere çiğnetmeyeceğiz. Rengini temiz kanınızdan alan al bayrağımızı indirtmeyeceğiz. Hiç bir terör örgütü birliğimizi beraberliğimizi bozamayacak. Ruhunu bir dolara satanlara bu ülkeyi bırakmayacağız. O karanlık geceye tesim olmadığınız için bütün milletimize müteşekkiriz.

Pararlel kaybetti hukuk devleti kazandı, demokrasi kazandı.

Birlikte başardık destan yazdık, Önümüzdeki süreçte Türkiye'yi daha şeffaf bir ülke haline getireceğiz

15 bin öğretmen, 10 bin polis alınacak

Öğretmen adaylarımız polis adaylarımız bir müjde veriyorum. Yeni öğretim yılı için 15 bin sözleşmeli öğretmen alınacak. İçişleri Bakanlığımız 10 bin polis alacak.

Büyük yatırımlar artık kaynak sıkıntısı yüzünden gecikmeyecek. kalkınma yönündeki hedefler birer birer gerçekleşeşecek.

BES otomatik olacak

Yatırımcının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. Tasarrufları arttırmak için Bireysel Emeklilik Sistemi'ni otomatik hale getiriyoruz. Büyük yatırımlar artık kaynak sıkıntısı yüzünden gecikmeyecek, kalkınma yönündeki hedefler birer birer gerçekleşecek.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1842 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.