1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkomutan Aden Körfezi'nde
Başkomutan Aden Körfezi'nde

Başkomutan Aden Körfezi'nde

Suudi Arabistan sularında seyreden ve Cidde Limanı'na yanaşan Türk savaş gemisini, Hac farizasını yerine getirmek için bu ülkede bulanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ziyaret etti.

A+A-

Aden Körfezi'nde görev yapan TGC Göksü Firkateyni sürpriz bir ziyaretçi ağırladı. Suudi Arabistan sularında seyreden ve Cidde Limanı'na yanaşan Türk savaş gemisini, Hac farizasını yerine getirmek için bu ülkede bulanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ziyaret etti. Arap Denizi ve mücavir bölgelerde yürütülen deniz haydutluğu ile mücadele harekâtına destek sağlamak maksadıyla 6 aydır Aden Körfezi ve Somali açıklarında görev yapan TCG Göksu Fırkateyni'nde denizcilerle bayramlaştı.

GEMİYİ GEZDİ

Gemi komutanı Dz. Kur. Yb. Ahmet Gül ve gemi personeli tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, geminin platformuna çıkarak, hazır bekleyen tören mangasını "Merhaba asker" diyerek selamladı. Daha sonra geminin içine geçen Cumhurbaşkanı Gül'e, geminin komutanı tarafından gemi kepi takdim edildi. Subay salonunda kendisine brifing sunulan Cumhurbaşkanı Gül, brifingin ardından gemi şeref defterini imzaladı. Cumhurbaşkanı Gül'e burada gemi şildi takdim edildi. Savaş Harekat Merkezi'nde de, Cumhurbaşkanı Gül'e komuta kontrol sistemiyle ilgili bilgi sunuldu.

BARBAROS HAYRETTİN'İN ÇOCUKLARISINIZ

Gemi personeline hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, "Dost, kardeş ülke olan Suudi Arabistan sularında Cidde limanında sizleri ziyaret etmekten gurur duyuyorum. Bayramınızı tebrik ediyorum"dedi...Gül sözlerini şöyle sürdürdü: Sizler Barbaros Hayrettin'in çocuklarınız. Türk Denizcileri dünyanın bütün denizlerinde kendilerini göstermişlerdir. Bugün sizler Türkiye olarak çok önem verdiğimiz bir görevi yapıyorsunuz. Hint Okyanusunda suların güven içinde olması için, özellikle Somali'deki Türk yardımlarının güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için değerli bir görev içindesiniz. 6 aydır memleketten uzaktasınız. Bu değerli görevi yaparken Türk bayrağı tüm bu denizlerde dalgalandırmanın onurunu taşıyorsunuz. Sizleri ziyaret etmek. Böyle bir güzel günde sizlerle bayramlaşmaktan gurur duydum.

221 DENİZCİ GÖREV YAPIYOR

Cumhurbaşkanı Gül, incelemelerinin ardından gemiden ayrıldı.TCG Göksu Fırkateyni'nde toplam 221 subay, astsubay, uzman, erbaş ve er görev yapıyor. 

 

41019_7700_18102013_1.jpg

41019_7700_18102013_2.jpg

 

 

DHA

Bu haber toplam 1102 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.