1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Batan geminin mürettebatını arama çalışmaları başladı
Batan geminin mürettebatını arama çalışmaları başladı

Batan geminin mürettebatını arama çalışmaları başladı

Şile açıklarında batan geminin mürettebatını arama çalışmaları gün ışığıyla başladı. İçinde 11 mürettebatın bulunduğu geminin personeline ait fotoğraflar da ortaya çıktı.

A+A-

Şile açıklarında batan geminin mürettebatını arama çalışmaları gün ışığıyla başladı. Şile'nin 7 mil açığında batan 'Bilal Bal' isimli gemi arama kurtarma gemisi tarafından 88 metrede görüntülendi.

Şile açıklarında batan ‘Bilal Bal’ isimli Türk gemisi dün Şile açıklarında batmıştı. Mürettebatı arama çalışmaları gün ışığıyla tekrar başladı. Ayrıca ekiplerin denizden çıkardıkları gemi parçaları da görüntülendi.

Gemlik limanından Karadeniz Ereğli limanına dökme demir taşıyan Türk Bayraklı 78,5 metre boyunda “Bilal Bal” isimli kargo gemisi Şile açıklarında battı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 10 kişilik mürettebatı olduğu öğrenilen gemi için arama kurtarma çalışmaları sabahın ilk ışıklarıyla tekrar başladı. Ayrıca gemiden çıkan malzemeler de görüntülendi.

Batan gemi mürettebatının fotoğrafları çıktı

Öte yandan Şile açıklarında batan ve içinde 11 mürettebatın bulunduğu geminin personeline ait fotoğraflar ortaya çıktı.

Fotoğraflardan birinde gemi personelinin batan gemide doğum günü kutlaması yaptığı görülüyor. Şile açıklarında batan geminin personeli ile ilgili ortaya çıkan bir kare yürekleri yaktı.

Fotoğraf karesinde gemi personeli gemi içinde Nihat Küçük'ün doğum gününü pasta keserek kutluyor. Öte yandan, gemi personelinden Aşkın Küçük'ün de batan gemiyle selfie yaptığı görülüyor.

Roda Port Limanı’ndan açıklama

Bu arada İstanbul Şile açıklarında batan gemiyle ilgili, geminin kalkış yaptığı liman yetkilileri bir açıklama yaptı.

İstanbul Şile açıklarında batan gemiyle ilgili, geminin kalkış yaptığı liman yetkilileri bir açıklama yaptı.

Gemlik'teki Roda Port Limanı'ndan yapılan açıklamada, "Bazı basın organlarında, Şile açıklarında bir geminin battığı yönünde çıkan haberlerde yaşanan olay ile hiçbir alakası bulunmayan şirketimizin adı, markası ve limanımıza ait görseller yer almıştır. Çözüm ortaklarımızdan aldığımız geri bildirim, kamuoyuna doğruları aktarmak üzerine bizi açıklama yapmaya yöneltmiştir. Yükleme operasyonu uluslararası standartlarda yapılmış Bilal Bal adlı gemi, 27 Ekim tarihinde limanımızdan emniyetli bir şekilde ayrılmıştır. Yükleme işlemi, tamamen kaptan sorumluluğunda yapılan bir işlem olup; ulusal ve uluslararası standartlara uygun yükleme yapmayan gemilerin kalkışına ilgili otoriteler tarafından kalkış izni verilmemektedir. Dün tam olarak bilinmeyen bir olay nedeniyle demir tozu yüklü kargo gemisinin Şile açıklarında battığı basın yolu ile öğrenilmiştir" denildi.

batan_gemi_.jpg

batan_gemi_1.jpg

batan_gemi_2.jpg

batan_gemi_3.jpg

batan_gemi_4.jpg

batan_gemi_5.jpg

batan_gemi_6.jpg

bilal_bal1.jpg

bilal_bal.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4900 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.