1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Bayramda 200 bin kişi Çınarcık'a gidecek
Bayramda 200 bin kişi Çınarcık'a gidecek

Bayramda 200 bin kişi Çınarcık'a gidecek

Güney Marmara'nın önemli turizm merkezlerinden Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, 9 günlük Kurban Bayramı tatili turizmcilerin umudu oldu.

A+A-

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt,  yaptığı açıklamada, 2016 yaz sezonunun iyi başladığını ancak daha sonrasındaki olaylar nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşandığını söyledi.

Bu yılın başlangıcında sezondan umutlu olduklarını belirten Kurt, şunları kaydetti:

"2016 çok güzel gelişen bir sezondu fakat 15 Temmuz ile turizm sektöründe yüzde 30'luk daralma yaşandı. İnanıyorum ki Çınarcık, 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle eski günlerine dönecek ve sezonu bu şekilde bitireceğiz. Kurban Bayramı'nda ilçeye 200 bin kişinin sırf tatil için gelmesini bekliyoruz. İlçeye İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'dan da günübirlik çok sayıda vatandaşın geleceğini tahmin ediyoruz."

İstanbul ve çevre illerden daha önce gelen tatilcilerin ilçeden memnun ayrıldıklarını anlatan Kurt, Çınarcık Belediyesi olarak da sezona yönelik tüm önlemleri aldıklarını vurguladı.

"15 Temmuz olayları bizleri çok etkiledi"

Çınarcıklı turizm işletmecilerinden Ergün Arslan da umutlarını Kurban Bayramı'na bağladıklarını ifade etti.

İşletmede 7 yıldır hizmet verdiklerini dile getiren Arslan, "Malum, yaz sezonuna bir ay geç başladık. Bunun dışında 15 Temmuz olayları bizleri çok etkiledi. 300-400 bin nüfusa sahip Çınarcık ilçemize 9 günlük bayram tatilinde tüm yazlıkçılarımızı bekliyoruz. Verilen arayı en güzel şekilde kapatıp, en güzel şekilde hizmetimizi sunacağız." diye konuştu.

Çınarcık'ta pansiyon işleten Öztürk Batlar da bu sezon çok kötü günler geçirdiklerini ancak bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının kendileri için can suyu olacağını söyledi. Magazin Haberleri

Bu yıl geçen seneye göre yüzde 60-65 kayıp yaşadıklarını belirten Batlar, "Kurban Bayramı'nda 9 günlük tatilin turizmcilerin yüzünü güldürmesini bekliyoruz" dedi.

Bu haber toplam 3260 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.