1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Bayramoğlu: "Kira süreleri 49 yıla çıkarıldığı için teşekkür ediyorum"
Bayramoğlu: "Kira süreleri 49 yıla çıkarıldığı için teşekkür ediyorum"

Bayramoğlu: "Kira süreleri 49 yıla çıkarıldığı için teşekkür ediyorum"

İMEAK Deniz Ticaret Odası 7. Meslek Komiteleri Toplantısı'nda konuşan Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilgehan Bayramoğlu, tersanelerin kira sürelerinin 49 yıla çıkarılmasından ötürü teşekkür etti.

A+A-

Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilgehan Bayramoğlu yaptığı konuşmasında, “Öncelikle tersanelerin kira süreleri 49 yıla çıkarıldığı için cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanımız, müsteşarımız, müsteşar yardımcılarımız ve tüm bürokrat arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Bir diğer konu da Gümrük Mevzuatı ile ilgili. Bilindiği gibi bir gemi Tuzla Tersaneler Bölgesi’ne tamir amaçlı geldiği zaman, açıkta gümrükçü çıkıp gemiyi kontrol ediyor, bir beyanname açılıyor ve gemi tersaneye yanaşıyor. Tamiri süresince de yapılan işlemlerle ilgili bir mevzuat söz konusu. Aynı gümrükçü, geminin çıkışını onaylayıp gemiyi gönderiyor. Gümrük Mevzuatı’nda bu aradaki sürede yapılan işlemler, tamire çıkan malzemeler konusunda bir muallaklık söz konusu. Tuzla Tersaneler Bölgesi yapıldığı günden bugüne kadar uyguladığımız bir sistem var. GİSBİR olarak bizzat Gümrük Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Halil İbrahim Bozkuş ile geçen hafta konuştuk. Şu anda bir sıkıntı gözükmüyor. Zaten bu konuyu sayın müsteşarımıza da iletmiştik. Umarım kapalı devre bir sistemde bize bir yardımcı olma yolu önereceklerdir. Bizim konularımız bunlar, katılımızın için tekrar teşekkür ederim” dedi.

Muhabir: Hüseyin Altay YONTAN

Bu haber toplam 3442 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.