1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Bazı dip balıkları beyni öldürüyor
Bazı dip balıkları beyni öldürüyor

Bazı dip balıkları beyni öldürüyor

Özellikle kışın tüketmeye başladığımız bir takım yiyecekler sağlığımızı tehdit edebiliyor. Diyetisyen Emre Uzun, ‘bazı dip balıklarında sıklıkla karşılaştığımız yüksek cıva seviyesine dikkat etmek gerekiyor’ dedi.

A+A-

Balık içerisinde yer alan bol miktarda protein ve çok sayıda vitamin ve mineral, Omega 3 yağ asitleri diğer besinlere nazaran oldukça yüksek seviyededir. Ancak bazı dip balıklarında sıklıkla karşılaştığımız yüksek cıva seviyesine dikkat etmek gerekiyor. Cıva, insan vücuduna girdiği andan itibaren hasar bırakmaya başlayan bir ağır metal. Beyin ve beyin hücrelerinde bıraktığı hasarlar sonucunda Alzheimer, epilepsi, Parkinson ve kronik olarak yorgunluk sendromuna rastlanıyor.

Örneğin levrek, kefal, lüfer, barbunya ve kalkan dip balıkları olduğu için bunlarda cıva, kurşun ve kadmiyum gibi ağır metaller bulunma riski fazla. Denizlerin 100 metrelik üst kısmında yaşayan yüzey balıklarıyla ilgili içiniz rahat olsun. Bunları da hamsi, istavrit, uskumru, palamut, ton, yayın, morina, iri mezgit olarak sıralayabiliriz. Karidesi de iç huzuruyla tüketebilirsiniz.

Vira Haber

Bu haber toplam 52828 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.