1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Beyaz fok balığı Bodrum koylarını mesken tuttu
Beyaz fok balığı Bodrum koylarını mesken tuttu

Beyaz fok balığı Bodrum koylarını mesken tuttu

Muğla’nın Bodrum ilçesini mesken tutan beyaz fok balığı görenleri şaşkına çevirdi. İnsanlardan kaçmayan fok balığı Gümbet koyunun maskotu haline geldi.

A+A-

Nadir görülen beyaz fok balığı Bodrum koylarını mesken tuttu. Gümbet sahilinde bulunan Aura koyunu mesken tutan ve her sabah uğradığı plajdaki yerli, yabancı turistlerin ve tatilcilerin gözdesi haline gelen beyaz fok balığı görenleri şaşkına çeviriyor. İnsanlardan kaçmayan ve her sabah dinlenmek için geldiği koyun maskotu haline gelen fok balığını görmek isteyen yerli ve yabancı turistler sabah erken saatlerde sıraya giriyor. Vatandaşlar tarafından ismi “Binnaz” koyulan fok balığının nereden geldiği ise bilinmiyor. Sevimli fok balığı bazen günde iki kez uğradığı koyda 1 saat dinlendikten sonra Ege Denizi’nin soğuk sularına tekrar dönüyor.

Gümbet sahilinden ayrılmayan Binnaz’ı görmek isteyenler fok balığının geldiği plajda yüzmeyi tercih ediyor. Fok balığının her gün koya uğradığını ifade eden Göksun Mutlu, “Fok balığı her sabah burada oluyor. Sabahları geldiğimiz gibi çıktığı karaya bakıyoruz. Bir ses geldiğinde hemen fok balığının geldiğini anlıyoruz ve hemen aşağıya iniyoruz. Yerli ve yabancı turistlere ve tatilcilere uyarılarda bulunuyoruz. Elle beslenmemesi ve dokunulmaması konusunda uyarıyoruz. Sabahları yaklaşık 1 veya 2 saat dinlendikten sonra suya dönüyor. Bilirkişilere sorduk hasta olabilme durumu vardı diye. Çok fazla yüzdüğünü ve o yüzden dinlenmek için burayı seçtiğini söylediler. İsmini Binnaz koyduk maskotumuz oldu artık. Biraz gövdesi büyük olduğu için böyle bir isim koyduk” dedi.

Kürkü çok değerli olan ve kuzey kutbuna yakın yerlerde yaşayan beyaz fok, fokların en değerlisidir. Kuzey Alaska foku veya deniz ayısı da denir. Erkekleri dişilerinden daha büyüktür.

Vira Haber

Bu haber toplam 13971 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.