1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Big Fish Turnuvası'nda yakala-bırak rekoru
Big Fish Turnuvası'nda yakala-bırak rekoru

Big Fish Turnuvası'nda yakala-bırak rekoru

Sportif balıkçılık tutkunlarının heyecanla beklediği “Columbia PFG Alaçatı Big Fish Turnuvası”, 27-30 Ekim tarihlerinde gerçekleşti.

A+A-

Toplamda 65 teknenin denize açıldığı organizasyon, koruma altına alınmış türleri yaşatmak amacıyla uygulanan “Yakala Bırak Yaşat” teması ile fark yarattı.

Columbia’dan sürpriz hediyeler sahiplerini buldu

Turnuvada ‘En Büyük Albacore’ ve ‘En Fazla Albacore’ ödülünü kazanan Sunset teknesi ödülünü TSK Mehmetçik Vakfına, ‘Yakala Bırak Özel Ödülü’ nü kazanan Camelot teknesi de ödülünü ÇEŞAL  yararına bağışladı. En Büyük Balık, En Fazla Yakala Bırak, En Büyük Albacore Tuna, Yakala Bırak Özel Ödülü, Çocuk Ödülü ve Juri Özel Ödülü kapsamında toplamda 50 bin TL ve Columbia’dan sürpriz hediyeler sahiplerini buldu.

Alaçatı Big Fish Turnuvası 27-30 Ekim tarihlerinde Columbia PFG Ana sponsorluğunda Port Alaçatı Marina’da gerçekleşti. “Büyük Balığın Peşinde” sloganı ile usta balıkçıları bir araya getiren turnuva, Türkiye’yi windsurf dalında olimpiyatlarda temsil etmiş sporcular İlknur ve Ertuğrul İçingir önderliğinde hayata geçirildi.

big-fish-turnuvasi01.jpg

Mavi yüzgeçli orkinos geri bırakıldı

Turnuvanın ana sponsorluğunu üstlenen Columbia PFG Türkiye temsilcisi Gözalan Grup Yönetici Ortağı Kerem Gözalan ve ekibi,  yarıştıkları Portofino teknesinde Yakala-Bırak-Yaşat uygulamasına destek vererek 135cm boyunda, yaklaşık 45 kg ağırlığında mavi yüzgeçli orkinosu geri bıraktı.

Türkiye’nin ilk sportif balıkçılık turnuvasını 2007 senesinde Alaçatı’da başlatan  İlknur-Ertuğrul İçingir önderliğinde gerçekleşen turnuva da 65 tekne  denize açıldı. Toplamda 50 bin TL ödül ve Columbia’dan sürpriz hediyelerle renklenen organizasyon gerek katılımcıları gerekse organizasyon niteliği ile Avrupa’nın en önemli Sportif balıkçılık turnuvaları arasında gösteriliyor.

Denizlerdeki çeşitlilik ve canlı türlerinin korunmasına destek verildi

Turnuva kapsamında koruma altına alınmış türleri yaşatmak amacıyla, IGFA (International Gama Fish Association) ve ICATT gibi uluslararası organizasyonların önderliğinde ‘Yakala Bırak Yaşat ’ teması ile denizlerdeki çeşitlilik ve canlı türlerinin korunmasına destek verildi. Turnuva ile eşzamanlı olarak organize edilen Offshore Fishing Expo ise sportif balıkçılığa dair tüm öğelerin bir arada sunulduğu  bir platform olarak Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Sportif balıkçılığın usta isimlerini bir araya getiren organizasyonda, Columbia ev sahipliğinde gerçekleşen Happy Hour, özel çocuk workshopları ve mutfak atölyeleri ile katılımcılar keyifli saatler geçirdi.

Turnuva’nın Ana sponsorluğunu üstlenen Columbia Türkiye Temsilcisi, Gözalan Group Yönetici Ortağı Kerem Gözalan ekibiyle birlikte “Portofino” isimli teknesi ile yarışlara katıldı. 130 cm büyüklüğünde bir Bluefin’i Yakala Bırak Yaşat teması ile serbest bırakan Portofino ekibi denizlerdeki çeşitliliği korumanın öneminin altını çizdi. Kerem Gözalan turnuva ile ilgili olarak; “Alaçatı’da yıllardır bir klasik haline gelen turnuvaya destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizde sportif balıkçılığın gelişmesi için desteklerimizi sürdüreceğiz.” açıklamasında bulundu.”

big-fish-turnuvasi02.jpg

2016 Columbia PFG Alaçatı Big Fish Turnuvası Ödülleri

En Büyük Balık
Espadon- 185 cm Blue Fin

En Fazla Yakala Bırak
Sunset- 127 cm- 135 cm- 140 cm- Blue Fin

En Büyük Albacore Tuna
Rose- 12,5 cm

Yakala Bırak Özel Ödülü
Camelot

Çocuk Ödülü
Atıl Akkan
Abidin Necimoğlu
Kaan Adıgüzel
Ömer Üçer

Juri Özel Ödülü
Sexy boys Fishing Team

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3126 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.