1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Bilgin Yachts Shipyard’a ‘En Başarılı İhracatçı’ ödülü
Bilgin Yachts Shipyard’a ‘En Başarılı İhracatçı’ ödülü

Bilgin Yachts Shipyard’a ‘En Başarılı İhracatçı’ ödülü

Türkiye'nin en büyük tekne projesi için düğmeye basan Bilgin Yachts Shipyard, İstanbul İhracatçı Birlikleri'nin, en başarılı ihracatçıları ödülendirdiği 27 Mayıs Cuma akşamı, birincilik ödülü aldı.

A+A-

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) 2015’in başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. Kendi klasmanında Türkiye’de üretilecek en büyük tekne projesine imza atan Bilgin Yachts Shipyard, geçen yıl teslim ettiği Dusur ve Clarity adlı iki tekneyle Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği’nin 2015 yılı ihracat birincisi oldu.

İİB’nin 12’nci yılına giren En Başarılı Ihracatçılar Ödül Töreni, 27 Mayıs Cuma akşamı Büyük Kulüp’te gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanlığı, Tarım Bakanlığı başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluştan üst düzey yetkilinin de hazır bulunduğu ödül gecesinin açılışını İİB Koordinatör Başkanı ve Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak yaptı. İstanbul İhracatçı Birlikleri olarak 2015 yılını 5,8 milyar dolar ihracatla tamamladıklarını, toplam ihracat içindeki paylarının yüzde 4 olduğunu söyleyen Bayrak, “Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinatörlüğünde yürütülen ‘Türkiye 2023 İhracat Stratejisinin’ aktif destekçileriyiz. İstanbul İhracatçı Birlikleri olarak 2023 yılında ihracatta 500 milyar doları aşma ve dünya ticaretindeki payımızı yüzde 1,5'e taşıma hedefi için elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Gece, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin takdimiyle, İİB’nin 2015 yılı ihracat kayıt rakamlarına göre alt sektörleri bazında en çok ihracat gerçekleştiren şirketlerin ödüllendirilmesiyle devam etti. Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği’nin 2015 yılı ihracat birincisi Bilgin Yachts Shipyard’ın CEO’su İsmail Şengün ödülü, Başaran Bayrak’ın elinden aldı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1517 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.