1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Bilirkişi ‘Denizin doldurulmasına gerek yok’
Bilirkişi ‘Denizin doldurulmasına gerek yok’

Bilirkişi ‘Denizin doldurulmasına gerek yok’

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Ordu Gülyalı Balıkçı Barınağı kapasite artırımı ve kum tutucu mendirek inşaat tesisi için yapılacak değişiklik projesini ‘bilirkişi heyeti’ uygun görmedi.

A+A-

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ‘Gülyalı Balıkçı Barınağı kapasite artırımı ve kum tutucu mendirek inşaat tesisi’ adıyla yapılmak istenen projenin Gülyalı Balıkçı Barınağını daraltacağı iddiasıyla açılan dava için görevlendirilen ‘bilirkişi heyeti’ raporunu hazırlayarak İdare Mahkemesine ve taraflara sundu. Bilirkişi yapılacak projenin uygun olmadığı görüşünü mahkemeye sundu.

Ordu Çevre Derneği ve balıkçılar adına beş kişinin açtığı dava ile ilgili Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Gazi Gönül şunları söyledi. “Bu davada davacılar olarak projenin tamamına karşı değiliz. Projedeki Çikolata Park ile balıkçı barınağı arasındaki 545 metrelik denizin ve barınağın içindeki dolguya, ayrıca barınağın içindeki yola karşı çıkıldı. Denizin ve barınağın doldurulması, kötü hava koşullarında barınaktaki tekneler için parçalanma riski yaratacağı; kıyı şeridinin doldurulması ise barınak girişinin kumla dolmasına neden olacağı için dava açıldı” dedi.

Barınak yenilenmeli

Balıkçı barınağına hizmet yapılmasına kimsenin karşı olmadığına dikkat çeken Gönül, “Proje yapılmadan önce barınağın yenilenmesi, daha kullanışlı hale getirilmesi konusunda talebimiz olmuştu. Bu iyileştirme talebi dava dilekçemizin gerekçesinde de yer aldı. Yapılmak istenen proje, limana zarar vereceği için balıkçıların aleyhine olacaktı” dedi.

Bilirkişi raporunun davacıların haklılığını ortaya çıkardığını belirten Gönül, “Bilirkişi Heyeti bizim iddialarımızın doğruluğunu pekiştirdi” diye konuştu.

Kısacası ‘Bilirkişi Raporu’, kum tutucu mendireğin yapılmasına; projede planlanan iskelenin, kıyı şeridinin ve barınak içindeki dolguların yapılmasını uygun bulmamaktadır. Barınağın rehabilite edilerek kullanımı uygun görülmüştür. Bu rapor doğrultusunda ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verilmesini bekliyoruz.” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 5331 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.