1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Binali Yıldırım: 'Tartışmanın anlamı bile yok'
Binali Yıldırım: 'Tartışmanın anlamı bile yok'

Binali Yıldırım: 'Tartışmanın anlamı bile yok'

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Aksaray'ın maliyeti ile ilgili eleştirileri cevapladı. Yıldırım, "Bu saray denen yer Karadeniz Otoyolu'nun Sinop ile Samsun arasındaki 50 km’lik bölümünün maliyetinin üçte biridir" dedi.

A+A-

İşte Binali Yıldırım'ınm açıklamasından satır başları:

Binlerce hastane, havaalanı yaptık. Marmaray yaptık, 3.Köprü'yü yapıyoruz.Dedik ki Türkiye büyük ülke. Bu ülkenin büyüklüğüne yakışır bir yer olsun. Bunu yapmak ayıp mı? Şahsi bir iş de değil. Burada bir dönem sayın cumhurbaşkanımız görev yapacak. İlerde başkası görev yapacak. Bu saray denen yer Karadeniz Otoyolu'nun Sinop ile Samsun arasındaki 50 km’lik bölümünün maliyetinin 3'te biridir. 50 kilometrelik maliyeti kadar yer yapmışız. Bunu gündeme getirmek bile ayıptır.Bu tartışmanın  anlamlı olduğunu düşünmüyoruz.

ERDOĞAN 2015'TE KABİNEYE BAŞKANLIK EDECEK

Gizli kararname diye bir şey olmaz. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi sadece cumhurbaşkanının onayı ile yürürlüğe giren kararlardır ama o kararların da anayasaya uygun olması lazım. 

Cumhurbaşkanlığı altındaki ofislerin nasıl çalışacağını, hangi görev ve yetkilere sahip olacağını anlatan bir kararname. 

İhtiyaç olursa zaten Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu topluyor. Nitekim yeni senede bu uygulamaya da başlayacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAKİ BAŞKANLIK SAYISI

Bir takım değişiklikler yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nde yeniden yapılanmaya gidildi.
6 tane veya 7 tane başkanlık vardı bu 13’e çıktı. Genel sekreterlik yardımcılığı 3’ten 4’e çıktı. Yatırım İzleme Dairesi’nde Türkiye’nin 2023 hedeflerindeki mega projeleri, yeni ele alınacak projeler burada incelenecek, bu projelerde aksaklık yaşanıyorsa bununla ilgili hükümet nezdinde gerekli girişimler yapılacak.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1103 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.