1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bir ülke daha ASELSAN'ı seçti
Bir ülke daha ASELSAN'ı seçti

Bir ülke daha ASELSAN'ı seçti

Hyundai Heavy Industries (HHI) 2016 yılında Filipinler Donanmasıyla 2600 tonluk Incheon (FFX-I) Sınıfı fırkateyn üretimi için sözleşme imzaladı. Aselsan Muhafız sistemi geminin kıç bölümünde uçuş güvertesine doğru konumlandırılacak.

A+A-

Aselsan tarafından üretilen stabilize silah sistemi Türkiye için yeni bir ihracat kapısı araladı.

Kuzey Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti etkisiyle ısınan Asya ve Pasifik suları savunma harcamalarının da artmasına ve savunma firmalarının ilgisini çekmeye başladı. Bölgedeki ısınmanın etkisiyle Türk savunma sanayii de son dönemde Asya ve Pasifik bölgesine daha çok ilgi göstermeye başladı. Aselsan’ın stabilize silah sistemlerinde ki başarısı da yeni bir ihracat kapısı araladı.

Defenceturk'te yer alan habere göre Güney Koreli gemi inşa firması Hyundai Heavy Industries (HHI) 2016 yılında Filipinler Donanmasıyla  2600 tonluk Incheon (FFX-I) Sınıfı fırkateyn üretimi için sözleşme imzaladı. Platformun ön bölümünde ki 76mm baş topu ve 8 hücreli dikey fırlatma sistemine (VLS) ek olarak Aselsan Muhafız sistemi geminin kıç bölümünde uçuş güvertesine doğru konumlandırılacak. Aselsan Muhafız sistemi platformun Muharip Yönetim Sistemi (CMS) ile tamamen entegre bir şekilde çalışacak

Vira Haber

Bu haber toplam 4407 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.