1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. BİST'e dev ortak geldi
BİST'e dev ortak geldi

BİST'e dev ortak geldi

BİST, yeni ortağıyla bugün protokol imzalıyor.

A+A-

Amerikan devi NASDAQ, Borsa İstanbul'un yeni ortağı oldu. İki grup arasında protokol bugün imzalanıyor. Nihai imza ise Eylül ayında atılacak
Bir süredir birçok kurumla ortaklık görüşmeleri yürüten Borsa İstanbul ortaklığı ABD merkezli dünya devi NASDAQ ile gerçekleşti. Dünyada 24 borsa yöneten NASDAQ Borsa İstanbul'a ortak oldu. NASDAQ ayrıca 50 ülkede 70 borsaya teknoloji desteği veriyor.
18 Haziran'da Borsa Gündem'in duyurduğu Borsa İstanbul ile NASDAQ arasındaki ortaklıkla ilgili bugün protokol imzalıyor. Nihai imzalar Eylül ayında atılacak.
En büyük borsa şirketlerinden biri
Borsa İstanbul'un yabancı ortaklara satılması planlanan şirkete ait yüzde 41'lik hissenin büyük bölümünün NASDAQ OMX Grubu'na satılması bekleniyordu. Bünyesinde 24 borsa, 5 saklama kuruluşu ve 3 takas kuruluşu bulunduran Nasdaq OMX dünyanın en büyük borsa şirketlerinden biri. Nasdaq’ın Borsa İstanbul’un alacağı stratejik ortak için aradığı ‘küresel ölçekli ve teknoloji sağlayıcı’ kriterlerine en yakın adaylardan biri olduğu görülüyordu.
İlk elektornik işlemi gerçekleşti
Nasdaq OMX grubunun kökleri 1790'da kurulan ilk borsaya kadar gidiyor. Borsacılık alanında pek çok ilke imza atan Nasdaq OMX 1971 yılında ilk elektronik işlemi yapan borsa olmuştu. Dünyada 10 işlemden birini gerçekleştiren Nasdaq OMX grubu dünya çapında 24 borsaya sahip.
Sermayesi 423 milyon TL
Borsa İstanbul A.Ş.'nin İstanbul Ticaret Odası'na kaydığı 3 Nisan 2013'te yapıldı. Kısa adı BİST olan Borsa İstanbul'un sermayesi 423 milyon 234 bin TL.

www.borsagundem.com 

Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.