1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bitez'de deniz dibi temizliği yapıldı
Bitez'de deniz dibi temizliği yapıldı

Bitez'de deniz dibi temizliği yapıldı

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle BİDER, belediye ekipleri ve gönüllüler tarafından Bitez’de sahil ve deniz dibi temizliği yapıldı.

A+A-

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle BİDER, belediye ekipleri ve gönüllüler tarafından Bitez’de sahil ve deniz dibi temizliği yapıldı.

Bodrum’un Bitez Mahallesi’nde öğrenci ve gönüllü vatandaşlardan oluşan bir grup çevreci, sahil ve deniz temizliği yaparak sezona hazırlık çalışmalarına destek verdi. Bodrum Belediyesi yanı sıra Bitez Turistik İşletmeler Derneği (BİDER) ve Aquapro Dalış Merkezi yetkilerinin öncülük ettiği etkinlikte Vertigo adlı dalış teknesi, Bitez Limanı’ndan ayrılarak Çakıllıdere civarına demirledi. Profesyonel dalgıçlar yardımıyla yapılan temizlik çalışması, daha çok Bitez Koyu’na akan dere ağızlarında gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan dalgıçlardan oluşan ekibin arasında BİDER Yönetim Kurulu Başkanı Utku Özdemir ve Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu Müdürü Devrim Karakuş’un yanı sıra Hollanda’dan tatil için eşiyle birlikte Bodrum’a gelen Paul Vogelaar da yer aldı. Hollanda’da bir inşaat firmasının mühendisi olan Paul Vogelaar, etkinliğe katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Suyun dibinde birçok plastik ve yabancı madde vardı, bunların büyük miktarını topladık.” dedi.

Bodrum Sualtı Derneği kurucu üyelerinden Kenan Doğan ise bu temizliğin sembolik olduğunu belirterek, “Bugünkü görevimiz; sosyal sorumlulukçerçevesinde, Bodrum Belediyesi, BİDER ve bizim dalış merkezimizin ortaklaşa düzenlediği ‘Bitez Sualtı Temizliği’ni gönüllü arkadaşlarımızla birlikte yapmaya çalıştık. Fakat bunun sembolik olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizim 12 dalıcıyla Bitez Koyu’nu temizlememiz günler alır. Gördüğünüz gibi yarım saatlik bir çalışma sonucunda suyun dibinden genelde yiyecek ve içecek atığı olan çöpler çıktı. Denize çöp atmamakla ilgili artık insanlar biraz daha bilinçlendiler. Bu atıklar aslında kışın rüzgar ve fırtına dolayısıyla denize uçuyor ya da düşüyor” dedi.

 

Deniz dibi yanı sıra aynı gün Bitez’de sahil temizliği de yapıldı. Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu Teknoloji Tasarım Öğretmeni Sevilay Doğan, 5. ve 6. sınıf öğrencileri ile Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerinin katıldığı etkinlikte Bitez Sahili, Çökertme Caddesi boyunca Bodrum Belediyesi Bitez Spor Tesisleri önüne kadar temizlendi.

Bu haber toplam 1193 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.