1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Boat Show'da sipariş patlaması oldu
Boat Show'da sipariş patlaması oldu

Boat Show'da sipariş patlaması oldu

Dünyada karada yapılan ikinci büyük tekne ve yat fuarı olan CNR Avrasya Boat Show'a bu yıl sipariş patlaması oldu.

A+A-

Dünyada karada yapılan ikinci büyük tekne ve yat fuarı olan CNR Avrasya Boat Show'a bu yıl sipariş patlaması oldu.

Yerli yabancı 400 tekne ve yat üreticisinin bir araya geldiği fuardaki teknelerin büyük bir kısmı satıldı. Fuarın sektöre 1 milyar dolar düzeyinde iş hacmi oluşturduğu tahmin ediliyor. Türkiye'de denizcilik sektörünün en büyük buluşması olan CNR Avrasya Boat Show 5. Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı, bu yıl da hedeflerinin üzerine çıktı. 12-20 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi'nde düzenlenen dev organizasyona, sektör yoğun ilgi gösterdi. 250 milyon Euro değerinde tekne, deniz aracı ve ekipmanın sergilendiği fuardaki teknelerin büyük bir kısmı alıcı buldu.

CNR Avrasya Boat Show'a yurtdışından katılan firmalar ülkelerine iş bağlantılarıyla döndüler. İngiltere, Yunanistan, İtalya, Almanya ve Hollanda'dan gelen sektör firmaları fuarda Türkiye partnerlerini bulduklarını ve distribütör anlaşmalarını yaptıklarını belirttiler. Bu yıl fuarda göze çarpan önemli olgulardan biri de fuara katılan firmaların yer talebindeki artış oldu. Firma yetkilileri fuar komitesine, bir sonraki fuara daha fazla metre karelerle katılmak isteğinde olduklarını vurguladılar. Yurtiçi ve yurtdışından yoğun ziyaretçi talebiyle karşılaşan Avrasya Boat Show'u bu yıl 135 bin 234 kişi ziyaret etti. Fuara yurt dışından ziyaretçi gönderen ülkeler ise İtalya, Yunanistan, Almanya, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna, Bulgaristan, Suudi Arabistan ve Rusya oldu.

CNR Avrasya Boat Show'u sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda ünlü ziyaret etti. Rahmi Koç, Ali Koç, Fedon, Oktay Kaynarca, Mustafa Sandal, Emina Sandal, Ece Uslu, Cansu Dere, Ata Demirer, İlhan Şeşen ve eski futbolcu Pascal Nouma CNR Avrasya Boat Show 5.Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları fuarını ziyaret eden ünlüler arasında idi. Fuar, önceki gün denizcilerin geleneksel hale getirdiği korna sesleri eşliğinde sona erdi.

Virahaber
 

Bu haber toplam 1103 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.