1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Boat Show'da yerli üretime yoğun ilgi
Boat Show'da yerli üretime yoğun ilgi

Boat Show'da yerli üretime yoğun ilgi

Deniz severlerin yoğun ilgi gösterdiği CNR Avrasya Boat Show’da yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı yerli üretim teknelere ziyaretçilerin ilgisi büyük oldu. 

A+A-

Alanında dünyanın ikinci en büyük fuarı olan CNR Avrasya Boat Show’da hem yerli hem de fiyat avantajlı tekne ve yatlar yoğun ilgi görüyor. Fuarda 4.5 metreden 45 metreye kadar yerli üretim teknelerin sergilendiğini belirten Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, “Yüksek kalitede uygun fiyata tekne ve yat üreten, amatörden profesyoneline kadar her kesime hitap eden yerli imalat sektörüne sahibiz. Sektörümüz aynı zamanda yerli tasarımcılarımızla da fark yaratıyor. Örnek verecek olursak Numarine, ABD’den Yeni Zelenda’ya kadar kurduğu distribütörlük sistemi ile 45 metreye kadar tekneler tasarlıyor. Bunun yanında üreticilerimiz ürettiklerini ihraç etme konusunda da çok başarılı” şeklinde konuştu.

“CNR Avrasya Boat Show sektör pazarının büyümesini sağlıyor”

“Ülkemizde yüksek kaliteli üretime karşın ucuz işçilik olmasının yanı sıra çok esnek üretim sistemine sahip olmamız yerli üretimi ciddi anlamda avantajlı hale getiriyor. Bu esneklikten kaynaklı maliyetler de düşük tutuluyor. Şu anda uygulamada olan ve sektöre sinerji getiren vergi sisteminin de yerli üretimin önünü açacağını düşünüyoruz. Türk amatör denizciliğinin ilerlemesi ve deniz kültürünün yaygınlaşması için mevcut sistemin devamında büyük fayda görüyoruz” diye konuşan Sirkecioğlu, CNR Avrasya Boat Show yerli üreticilerin kendilerini dünyaya tanıtma imkanı bulması ve yerli üretimin gücünü ortaya koyması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Alparslan Sirkecioğlu, Numarine, Mengi Yay, San Boat, Enma, Yerli Yurt, Safter, Kaya Denizcilik, Anatolia Denizcilik, Ege Yat’ın da aralarında bulunduğu 15 büyük yerli tekne ve yat üreticisinin fuarda yer aldığını belirterek, şunları söyledi: “CNR Avrasya Boat Show, sektör pazarının büyümesine neden olarak yerli üreticilerin önünü açıyor. Fuarda yabancı markalarla bir arada bulunan yerli imalatçılarımız aynı zamanda burada yabancı üreticilerin teknolojik ilerlemelerini de yakından takip etme fırsatı yakalıyor. Fuarımızın ülkemize en büyük katkılarından biri de deniz sevgisini milletimize aşılıyor olmasıdır.”

“Satışlarımızın yüzde 20’si CNR Avrasya Boat Show’dan”

Alanında dünyanın ikinci en büyük fuarı olan CNR Avrasya Boat Show, 3 Mart Pazar gününe kadar CNR EXPO Yeşilköy’de açık olacak. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ve DENTUR iş birliğinde organize edilen dünyanın en prestijli mega yatlarının sergilendiği fuarda, 102 milyon lira değerindeki 45 metre uzunluğundaki Numarine 45XP modeli, aynı zamanda fuarın hem fiyat avantajı bulunan yerli üretim tekneleri arasında yer alıyor. Yerli üreticilerin yabancılara göre daha avantajlı olduğunu belirten Numarine Denizcilik Marka Yöneticisi Ali Tanır, şöyle konuştu: “Emek yoğun bir sektörüz. Bu açıdan baktığımızda Avrupalı üreticilere göre uygun fiyata eğitimli işçilikle üretim yapıyoruz. Yerli üretici olarak en büyük tercih sebeplerimizden birisi de kişiye özel üretim yapıyor olmamızdır. Yerli üretimdeki kalitemiz fuarda yabancıların yanı sıra Türk alıcıların da dikkatini çekiyor. 45 metre boyundaki teknemiz büyük fiyat avantajı sunuyor. Fuarda 102 milyon liradan başlayan fiyatlara sattığımız aynı kalitede aynı özellikte teknenin yabancı üretimdeki fiyatı 150 milyon lira civarında. Üretimimizin 80’ini ihraç ediyoruz. Satışlarımızın yüzde 20’sini CNR Avrasya Boat Show’da yaptığımız sıcak temaslar sonucunda yapıyoruz” diye konuştu.

“Yerlide yüzde 40 daha uygun tekneler”

Bursalı üretici San Boat firma yetkilisi Okan Oğuztürk, yerli üretim teknelerin en az yüzde 40 daha uygun fiyatlı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Yerli üretim teknelerimiz de ciddi fiyat avantajı var. CNR Avrasya Boat Show’da sergilediğimiz 7 metre civarı motor yatlarımıza büyük ilgi var. Özellikle aileye hitap eden yatımızın fiyatı 170 bin lira. Aynı ayardaki bir motor yat yabancı üretici de ise 250 bin liradan aşağı değil. Yabancılardan eksiğimiz yok fazlamız var. Fuardaki ilgiden memnunuz. CNR Avrasya Boat Show bizim için büyük önem taşıyor. Fuar olmazsa olmazımızdır.”  Firma olarak Avrupa standartlarını aştıklarını belirten Anıl Marin firmasının sahibi Hasan Hüseyin Kalaycı da fuara özellikle Anıl Marin için gelen çok fazla yerli ve yabancı alıcı olduğunu belirtti. Bu yıl Norveç ve Kıbrıs’tan yoğun bir ilgi olduğunu anımsatan Kalaycı, “Yurtiçinden de ilgi büyük. Fuarın daha ilk gününde iki tekne Rize’ye verdik. Bodrum’dan da ilgi büyük oldu. Fuarda 8.09 WA modelimiz tam bir ailenin içinde yaşayabileceği özelliklere sahip. Bu teknemize ilgi büyük. Burada 330 bin lira fiyata sattığımız teknemizin yabancı muadilinin fiyatı 600 bin lira gibi fiyatı bulunuyor” diye konuştu. 

Vira Haber

Bu haber toplam 5140 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.