1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bodrum'da 4.6 büyüklüğünde deprem!
Bodrum'da 4.6 büyüklüğünde deprem!

Bodrum'da 4.6 büyüklüğünde deprem!

Bodrum ve Yunanistan'ın Kos adası arasındaki bölge, yaz mevsiminden bu yana oldukça hareketli. Bugün Bodrum açıklarında saat 12.36'da yine  bir deprem meydana geldi. Sarsıntının büyüklüğü 4.6. olarak açıklandı.

A+A-

Bodrum açıklarında saat 12:36'da 4.6 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi. Bölge sakinleri sosyal medyada depremin hayli uzun sürdüğünü yazdı.

Bodrum açıklarında saat 12.36'da bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, sarsıntının büyüklüğü 4.6. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.5 olarak verdi. Sarsıntı 5.7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

 Depremi hissedenler, sosyal medyada sarsıntının hayli uzun sürdüğünü yazdı. Bazı kullanıcılar, depremin büyüklüğünü açıklanmadan tahmin etti.

Bodrum ve Yunanistan'ın Kos adası arasındaki bölge, yaz mevsiminden bu yana oldukça hareketli. Temmuz ayında gerçekleşen 6.2'lik deprem bölgede büyük paniğe yol açmış, Kos'ta yaşamını yitirenler olmuştu.

KORKUP, ÇOCUKLARINI OKULDAN ALDILAR

Deprem, Bodrum'un Yalı Mahallesi'nin yanı sıra ilçe merkezindeki Kumbahçe, Eskiçeşme ve Cevat Şakir mahallelleri ile çevre ilçelerden de hissedildi. Sarsıntı ile birlikte panik yaşanırken, Bodrumlular ev ve işyerlerini terkedip, açık alanlara ve parklara çıktı. Can ve mal kaybı yaşanmazken, Kumbahçe Mahallesi'ndeki Atatürk İlkokulu'na yakın bölgede oturan veliler, okula gelerek öğle tatilini de fırsat bilip, çocuklarını da alarak evlerine döndü.

Depremi otoparkta çalışırken hisseden İsmail Delice, "Bu kez çok şiddetli sarsıldık. Aralarda küçük sarsıntılar oluyordu ama bu hem şiddetliydi hem de uzun sürdü. Heyecanlandık" dedi.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 3495 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.