1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Boğaz’da SAHUR manzaraları
Boğaz’da SAHUR manzaraları

Boğaz’da SAHUR manzaraları

Mevsim normalleri üzerindeki sıcak yüzünden İstanbullular gece de Boğaz’a akın ediyor.

A+A-


Yeniköy’den Sarıyer’e kadar tüm sahil sahura kadar denize girenlerle, ‘deniz pikniği’ yapanlarla dolup taşıyor

Bir yanda sahur sofraları, diğer yanda gündüz cehennem sıcağında dışarı çıkamayan çocukların gece yarısı salıncak keyfi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine bu yıl bir de ramazan denk gelince İstanbullular sahillere akın etti. Kirliliğe rağmen kendilerini Boğazın sularına bırakan İstanbullular, “Eskiden deniz kirliydi, şimdi temizlendi. Kolibasili molibasili bize etki etmez” diyerek bırakıyor kendilerini denize. Yeniköy’den Sarıyer’e kadar sahil boyunca yaşlı, genç, çocuk, kadın ya denize giriyor ya da hemen kenarda piknik yapıyor. İftar saatinde başlayan deniz sefası sahurda son buluyor.

‘Hiç esmiyor’
Saatler 23.45’i gösterirken piknik malzemesi ve deniz kıyafetlerini kuşanan aileler, çeşitli semtlerden akın akın Tarabya burnuna geliyor.

Sarıyer’de oturduğunu belirten Ayhan Gökpınar, evinden getirdiği masa ve sandalyesini Yeniköy sahiline kurmuş boğaz manzaralı keyif yapıyor. Gökpınar, “Eskiden balkon ve teraslarımızda oturduğumuzda esiyordu. Bu yıl esmeyince böyle bir yol bulduk. Sahura kadar oturup gidiyoruz evimize” diye konuşuyor.

‘Evimiz yanıyor’
İftar için Tarabya plajına 6 kişilik ailesiyle geldiğini söyleyen Tucay İşler ise,”Evimiz ateş gibi yanıyor serinlemek için geldik” derken 18 yaşındaki Ayhan Durmuş’da, denize girmenin oruç bozduğunu savunarak bunun yerine gece denize girdiğini söylüyor.

Saatler 02.00’ı gösterirken Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde oturduğunu belirten Mustafa Tuncel, Tarabya parkına kurduğu sofrasında ailesiyle birlikte sahur yemeği yiyor.
Tucel, “Evimiz hiç bu kadar sıcak olmadı. Klimamız yok, serinlemek için iftardan sonra buraya geliyoruz. Hem denize giriyoruz hem de sahuru yapıp evimize dönüyoruz.

Mangal yasak
Mangalı yasakladığı için Sarıyer Bbelediyesi’ne kızan bazı vatandaşlar, “Mangal yakmayı yasakladılar ama kokoreççilerden adım atılmıyor.

Zeytinburnu Belediyesi neden mangalı yasaklamıyor? Sarıyer Belediyesi kokoreççiler kendilerinden diye böyle çifte standartlı bir karar aldı” diye şikayet ediyorlar.

Saatler 03.30’u gösterdiğin evinin yolunu tutan vatandaşların etrafı temiz bırakmaya özen gösterdikleri gözlerden kaçmıyor.

Sıcaktan evlerinde oturamadıklarını söyleyen vatandaşlar, iftardan sahura kadar olan süreyi Boğaz kıyısındageçirdiklerini söyledi.



Kendi Stilleri Var
Kireçburnu Kefeli sahilinden denize giren ve kendilerine ‘Tarabya gençliği’ adını veren bir grup genç denize atlarken geliştirdikleri figürlere birer ad vermişler. Gençler, dönerek atlamaya ‘burgulu makarna’, topluca yan atlamaya ‘kırlangıç’, tek atlayışa ‘tepe üstü çivileme’ ve ‘çevirme’ gibi adlar vermişler.

Tarabyalı gençlerin denize atlarken sergiledikleri hünerler profesyonel sporcuları
aratmıyor.

Bu haber toplam 1163 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.