1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Boğazlar yeniden hareketlenecek
Boğazlar yeniden hareketlenecek

Boğazlar yeniden hareketlenecek

NATO tarafından yapılan açıklamada Rusya’nın Ukrayna’ya yeniden asker gönderildiği belirtilirken, Meksika Körfezi üzerinde de uçaklarını uçurarak Soğuk Savaş dönemine benzer bir askeri gerginliği ortaya çıkarttığı söylendi.

A+A-

ABD’li yetkililer NATO tarafından yapılan açıklamayı henüz teyit edemediklerini dile getirirken, Rusya’yı iki ay önce imzalanan barış anlaşmasının şartlarını tekrar tekrar ihlal etmekle suçladı.

Uluslararası gözlemciler de Rusya tarafından desteklenen isyancıların ilerleme kaydettiğini ve NATO misyonunun gözlem uçaklarının düşürüldüğünü söyledi.

NATO’nun en üst düzey komutanı Philip Breedlove, Rusya’nın ana hedefinin ayrılıkçıların bulunduğu bölgeyi daha fazla güven altına alarak kontrolü daha çok eline geçirmek olabileceğini belirtti. General, “Bizim ilk tahminimiz Rus güçlerinin bu bölgeyi daha kontrol edilebilir ve daha uzun vadede kolayca elde tutulabilir bir hale getirmek istedikleri” ifadelerini kullandı.

Rus yetkililer ise NATO tarafından ortaya atılan iddiaları reddederek Ukrayna’da bir askeri varlıklarının bulunmadığını söylediler.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Moskova’nın uzun mesafeli askeri uçuşlarını Meksika ve daha ilerisine taşıyacağını ifade etti. Shoigu, “Şu anki durum itibariyle bazı bölgelerde askeri varlığımızı sıkılaştırmamız gerekiyor ve aynı zamanda hava varlığımızı güçlendirmemiz ve gemi aktivitemizi artırmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Shoigu artırılacak uçuşların hava kuvvetlerine daha fazla yük getireceğini kabul ederken, çoğunluğu Sovyet dönemine kadar giden hava araçlarının bakımı için daha fazla kuvvet istediğini de dile getirdi.

Pentagon ise bu tür uçuşların çok önemli olmadığını söyleyerek bunların daha önce de gerçekleştiğini dile getirdi. 2007 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin uzun mesafeli bombardıman uçuşlarını devam ettirirken, 2008 yılında Venezuela sahillerinde tatbikat yaptırdı.

Pentagon sözcülerinden Steve Warren, “Rusların operasyonlarını güvenli ve uluslararası normlara uygun bir şekilde gerçekleştirmeleri önemli” dedi.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 994 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.