1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Bot savaşları bayramdan sonra başlıyor
Bot savaşları bayramdan sonra başlıyor

Bot savaşları bayramdan sonra başlıyor

Bayramdan sonra fuarcılık sektörü denizcilik alanında büyük bir kapışmaya hazırlanıyor.

A+A-

İstanbul’un iki yakasında ayrı yerlerde düzenlenecek tekne ve bot fuarlarının ikisi için de belirlenen tarih 27 Eylül. Her iki fuar da 2 Ekim’e kadar tekne ve bot severleri ağırlayacak. ‘Boat Show Eurasia’ 27 Eylül’de Viaport Marina, Tuzla’da kapılarını açmayı beklerken, ‘CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı’ Ataköy Mega Yacht Marina’da ziyaretçilerini ağırlayacak. Tuzla’da boyları 5 ile 45 metre arasında teknelerin vitrine çıkacağını belirten yetkililer, 200’den fazla yerli ve yabancı markanın özel teknelerinin sergileneceğini söyledi. Yetkililer, “Boatshow Eurasia’ya, aralarında Suudi Arabistan, Katar, Duabi, İngiltere, Ukrayna, Türk Cumhuriyetleri, Libya, Rusya, Almanya, Tunus ve Hırvatistan’ın da bulunduğu 20’yi aşkın ülkeden profesyonel ziyaretçi gelecek” diye konuştu.

Dünya lansmanları yapılacak

Ataköy’de düzenlenecek fuarın uluslararası ziyaretçiler ve Türk deniz severler için cazibe merkezi olmasını beklediklerini ifade eden ‘CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı’ yetkilileri ise “Her zevke, her bütçeye hitap eden birçok tekne, yat ve yelkenlinin yanı sıra, sektöre ilişkin aksesuar ve ekipmanlar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 300’ün üzerinde markanın tekne yat ve yelkenlileri sergilenecek. Avrasya Boat Show Deniz Fuarı, pek çok markanın tekne ve yatının dünya ve Türkiye lansmanına da ev sahipliği yapacak” dedi. Aynı şekilde Boat Show Eurasia’da da 30’dan fazla teknenin ilk kez deniz severlerle buluşacağına değinen Boat Show Eurasia yetkilileri, özel tasarım teknelerin marina da sergileneceğine vurgu yaptı.

Tuzla'da 800 milyon liralık gösteri

Boat Show Eurasia’da Tez Marin, Mengi Yatçılık, Gena Yatçılık, Bavaria, Jeanneau, Sirena Marin, Top Leisure, Amel Yacht, Es-Line, Selah Tersaneleri gibi firmaların yer alacağı belirtildi. Boat Show Eurasia’da toplam değeri 800 Milyon TL’ye ulaşan tekneler, motorlu yatlar, yelkenliler, sürat tekneleri, botlar, jetskiler ve göz alıcı megayatlar sergilenecek. Fuarda 400 milyon TL civarında satış hedeflenirken,Ortadoğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinin fuara yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Fuarda sergilenecek uzaktan kumandalı, yakıt tasarruflu teknelere veelektrik enerjisiyle çalışan çevreci HYBRID teknelere de yoğun ilgi olacağı belirtiliyor.

Ataköy'de 35 bin ziyaretçi hedefi

CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı’na da bu yıl 35 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Fuar, 7 bin metrekarelik kara ve 300 teknelik bağlama alanı bulunan Ataköy Mega Yacht Marina’da organize ediliyor. CNR Avrasya Boat Show Deniz’e, Trio, Karina, Turmarin,Princess, Deniz yatçılık gibi firmalar katılıyor. Avrasya Boat Show Deniz Fuar’ına, Bulgaristan, Rusya, İngiltere, İspanya, Fransa, Yunanistan, İran ve İtalya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden profesyonel ziyaretçinin katılacağı bildirildi. Boat Show Eurasia’da olduğu gibi CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarı’na da özellikle Orta Doğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinden yoğun ilgi bekleniyor. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2341 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.