1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. BP'de felaketin bedeli varlık satışı
BP'de felaketin bedeli varlık satışı

BP'de felaketin bedeli varlık satışı

İngiliz enerji devi BP, Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısının maliyetini karşılamak için ABD'li petrol şirketi Apache’ye 7 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

A+A-

ABD’li bağımsız petrol ve doğalgaz şirketi Apache, BP’nin ABD, Kanada ve Mısır’daki petrol sahalarını nakit olarak ödenecek 7 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Sızıntı nedeniyle şirketle ilgili ortaya çıkan finansal endişeleri ortadan kaldırmak için bazı birimlerini kapatmayı planlayan BP, buna ek olarak Vietnam ve Pakistan’daki varlıklarının büyük bir kısmını satacağını da açıkladı.

Satışlar Devam Edecek
BP önümüzdeki dönemde daha fazla varlık satmayı planlarken, uzmanlar şirketin çok yakın bir zamanda imzalayacağı bir anlaşmayla, üzerindeki varlık satışı baskısını biraz olsun azaltacağına inanıyor.

Apache, BP’nin Teksas ve New Mexico’daki petrol sahalarını 3.1 milyar dolara, Kanada’nın batısındaki sahayı 3.25 milyar dolara, Mısır’daki sahayı ise 650 milyon dolara satın alacak.

Bu petrol sahaları BP’nin küresel çaptaki petrol üretiminin yüzde 2.3’üne denk geliyor.

Apache’nin ödemenin 5 milyar dolarını 30 Temmuz’da ödeyeceği belirtildi.

Apache’nin CEO’su Steven Farris, “Büyük bir petrol şirketinden hisse alma şansına çok nadir denk geliriz. Bırakın üç petrol sahasını, bizim sektörde tek bir petrol sahası bile çok uzak bir ihtimaldir çoğu zaman” diye konuştu.

Ceo Kalıyor, Petrol Satışları Artıyor
Diğer yandan The Times gazetesinin haberine göre BP, CEO Tony Hayward’ın önümüzdeki 10 haftada görevden ayrılacağı yönündeki haberleri yalanladı.

BP, CEO’nun görevde kaldığı ve yönetim kurulundan tam destek aldığını belirtti.

Bununla birlikte, BP’nin ABD’deki petrol satışları geçtiğimiz hafta artış gösterdi. Meksika Körfezi’ndeki neden olduğu çevre felaketinden sonra ABD medyasında şirket hakkında çıkan haberler yüzünden, BP benzin istasyonlarındaki satışlarda yüzde 10’nun üzerinde düşüş görülmüştü.

*Bu yazı Financial Times’ta, "BP to sell $7bn in assets to Apache" başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.

Hürriyet

Bu haber toplam 912 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.