1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Bremen Su Ürünleri Fuarı'na Türk firmaları çıkartma yaptı
Bremen Su Ürünleri Fuarı'na Türk firmaları çıkartma yaptı

Bremen Su Ürünleri Fuarı'na Türk firmaları çıkartma yaptı

İhracatı arttırmayı hedefleyen Türk su ürünleri üreticileri, Bremen Uluslararası Balık Fuarı'na katıldı.

A+A-

Bremen Uluslararası Balık Fuarı'na katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de üretilen su ürünlerinin, Almanya'ya ihracatının her geçen gün arttığını söyledi.

Almanlar en çok çipura seviyor

Almanların balığı sevdiğini belirten İşliel, "Almanya Türkiye için büyük bir pazar. En fazla dört günlük bir yolculukla taze balık Almanya’ya ulaşıyor. Almanlar özellikle çipura balığını çok seviyor ve tüketiyor'' dedi.

Kılıç Holding Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan da fuarın kendileri için başarılı geçtiğini ifade ederek, ''Çok memnun kaldığımız Bremen Fuarı'na bu 4. katılışımız. Balık çeşitlerimizi de arttırdık. Çipura ve levrekin yanı sıra alabalık ve kaya levreğinin yanına mavi yüzgeçli orkinos balığını da ekledik“ diye konuştu.

İhracatın yüzde 80'i Avrupa'ya yapılıyor

Abalıoğlu Genel Müdür Yardımcısı Yasemin İşsever ise firma olarak üretimlerinin yüzde 80'ini Avrupa'ya ihraç ettiklerine işaret ederek, şunları söyledi:

''Balık yemi uzantısında artık balık üreten firmayız. Balıkta son yıllarda ciddi yatırımlar yaparak hatırı sayılır duruma geldik. Şu anda, alabalık, çipura ve levrekte en güçlü firmalardan birisiyiz. Yılda 10’ar bin ton çipura ve levrek üretim kapasitemiz var. Üretimimizin yüzde 80’nini özellikle Avrupa’ya ihrac etmekteyiz. Taze ve dondurulmuş olarak. Son bir yıldır balıklarımızı füme olarak da göndermekteyiz. Bu alanda 10 milyon dolarlık tesisimiz bitmiş durumda . Fuara katılma amacımız biraz da bu yeni tesisimizi tanıtmak. Amaca yönelik bir pazar olarak Bremen Fuar'ını önemsiyoruz."

Bremen Su Ürünleri Fuarı'na ilgi yoğun

Bremen Fuarı Müdürü Peter Schneider, İspanya ve Türkiye’den katılan firmalarda artış olduğunu belirterek, fuara ilginin yoğun olduğunu belirtti.

Bu yıl 15. kez kapılarını açan fuarda 22 ülkeden yaklaşık 230 firma yer alıyor.

Fuarda Türkiye'yi Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun (STG) yanı sıra Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil, Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi ve Ticaret, Fatih Polyester Turizm Gıda ve Sanayi ile PENTA Su Ürünleri firması temsil ediyor.

Fuara, çoğu ticari amaçlı 11 bin ziyaretçi bekleniyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3184 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.